Alexandru Nazare (MF): Trebuie să ne gândim la rațiunea în care face ANAF controale/ Vrea să participe personal la consultările ANAF cu mediul de afaceri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034luni 25 ian 2021
Articol actualizat

Alexandru Nazare (MF): Trebuie să ne gândim la rațiunea în care face ANAF controale/ Vrea să participe personal la consultările ANAF cu mediul de afaceri

de F.B. Joi, 14 ianuarie 2021, 15:26
- a A+
Imagine
Trebuie să ne gândim la rațiunea în care face ANAF controale și a distribuției de resurse pentru aceste controale, care trebuie orientate în funcție de rezultat, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, într-o conferință organizată de cursdeguvernare.ro . "Întărirea analizei de risc din ANAF mi se pare importantă. Pe baza asta trebuie orientate controalele", a spus el.

"Vreau sa extind acest mecanism de consultare care există acum la nivelul ANAF. Să extind la nivelul Ministerului, să particip personal la aceste sesiuni pe care ANAF le are cu mediul de afaceri", a mai spus el.

Alte declarații:

  • Procesul de consolidare fiscală va fi gradual. NU dorim să facem miscari bruste. Trebuie sa gasim un echilibru intre nevoia unei consolidari fiscale credibile si premisele relansarii. Acest lucru îl veți vedea în momentul în care vom avea un buget finalizat.
  • Avem foarte mult de lucru in privinta imbunatațirii colectării
  • O să facem un grup de lucru cu Ministerul Fondurilor Europene sa creem fluxurile financiare pentru PNRR.
  • Un alt grup de lucru va urmări o serie de modificări în privința Legii achizițiilor publice, unde i-am adresat o invitație și ministrului Justiției. Cred că sunt anumite modificări de care avem nevoie, mai ales din perspectiva PNRR și de achiziițe de care e nevoie pentru a aduce proiectele la maturitate pentru PNRR.


  • Săptămâna viitoare urmează să discutăm bugetul Ministerului Sănătății.
  • Despre digitalizarea ANAF: Să încercăm să avem o viziune unitară asupra digitalizării, nu să avem proiecte separate care mai târziu să fie integrate. Asta pentru că așteptările pe care le avem în privința digitalizării ANAF sunt foarte mari în acest an.


3514 afisarinu mai particip la mascarada numita anaf
alexman1 [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 15:42
+2/2
ANAF are plan de amenzi iar buna credinta a comerciantului conteaza mai putin. Ei trebuie sa dea cel putin o amenda. Iata de ce am inchis firma. Ca sa nu fiu executat de Anaf. Acum mi-e bine si fara stres. Ma intind cat mi-e plapuma. Punct
ANAF
Casargoz [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 16:17
+1/1
Congrolul este bun daca inchide firma. Singurul indicator de rezultat confirmat.
comenteaza