Două noi variante ale coronavirusului au fost identificate în SUA - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Două noi variante ale coronavirusului au fost identificate în SUA

de S.J. Joi, 14 ianuarie 2021, 13:12
- a A+
Imagine
Cercetători americani au depistat două variante noi de SARS-CoV-2 care ar putea fi mai contagioase şi care se comportă similar cu tulpina britanică, potrivit concluziilor unui studiu preliminar publicat miercuri, relatează EFE și Financial Times , potrivit Agerpres.


Una dintre variante a suferit mutaţii similare celei britanice, în timp ce a doua este o variantă nouă şi nemaivăzută de cercetători şi care a devenit dominantă la Columbus, capitala statului Ohio, în doar câteva săptămâni.

Varianta "din Columbus are baza genetică a cazurilor similare pe care le-am studiat, dar prezintă trei mutaţii ce reprezintă o evoluţie foarte importantă", a declarat Dan Jones, profesor de patologie la Universitatea Ohio State şi care a participat la studiu.

Potrivit lui Jones, noua variantă "a sporit transmisibilitatea (coronavirusului) comparativ cu variantele mamă" şi a subliniat că măsuri precum restricţionarea deplasărilor nu vor fi suficiente pentru a preveni răspândirea.

Cele două variante sunt rezultatul unor mutaţii survenite în SUA şi nu sunt importate din alte ţări din martie când a început secvenţierea, un efort care s-a accelerat având în vedere prevalenţa acestor tulpini.

Studiul, care încă nu a fost revizuit de comunitatea ştiinţifică, arată că noul coronavirus trece printr-o perioadă de schimbări semnificative în ce priveşte componenţa sa genetică.

Deşi este prea devreme pentru a determina cât de contagioase sunt noile tulpini, virusul circulă în rândul populaţiei de mai multe luni şi experimentează mutaţii.

Cercetătorii au reamintit că este, de asemenea, prea curând pentru a şti dacă noile variante nu răspund la vaccinurile, care în SUA se administrează persoanelor din categoriile de risc.

Grupul de lucru de la Casa Albă a sugerat la începutul acestei luni că ar putea exista "o variantă americană", judecând după extinderea infecţiilor în ţară din ultimele luni.

SUA au înregistrat între 200.000 şi 300.000 de infecţii zilnice cu COVID-19 şi peste 4.000 de decese pe zi.

Citește și:


3954 de afisarichiar nu se vede..
Sfarsitoru [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 13:43
+2/10
agenda ? hmmm, dintr-o data au inceput virusii sa-si faca de cap ... cu capul nostru :)
Gandirea prezentului e atat de bezmetica incat in curand masurile ce se vor lua ne vor duce in bezna.
Stai sa vezi ce urmeaza in cateva luni.
S-a ajuns sa fie propus ca presedinte al Americii un senil cu piciorul in groapa, probabil ca pt a-l metine pe linia de plutire ii fac transfuzii cu sange dopat in fiecare zi. Oricum el e pe post de statuie acolo, Kamala o sa fie vocea lu' deep throat, pardon state:)
noul coronavirus
freestyle [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 14:29
+1/5
"a doua este o variantă nouă şi nemaivăzută de cercetători şi care a devenit dominantă" sigur e vorba de donald trump. pentru asta nu se mai gaseste vaccin. la democrati simptomele seamana cu turbarea.
inca 2 comentarii comenteaza