Guvernul verifică sporurile bugetarilor. Cîțu: Să vedem care dintre ele se justifică sau nu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Guvernul verifică sporurile bugetarilor. Cîțu: Să vedem care dintre ele se justifică sau nu

de D.D. Joi, 14 ianuarie 2021, 11:28
- a A+
Imagine
​Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu, care a informat, totodată, că se are în vedere modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechităţile din sistemul public.


"Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (...) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate", a afirmat Cîţu, la Radio Guerrilla, întrebat despre sporurile de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi în contextul epidemiei de COVID-19.

Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta. "Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public", a explicat Florin Cîţu. (sursa: Agerpres)


27576 de afisariFoarte bine!
Beer-gummy-bear [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 11:43
+40/42
Auzi acolo, spor de 30%! Si cine stie cate alte sporuri pe langa!
Mai era si alta stire zilele astea, in care scria ca cea mai mare pensie din Romania este de 78.000 lei pe luna, daca imi amintesc bine!
Pai aberatiile astea trebuie sa dispara!
spor
osica [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 12:12
+40/44
Si in conditiile in care toti cei cu munca de birou lucreaza acum la calculator. Nu mai zic ca stau pe telefon, tableta, laptop etc. toata ziua, de buna voie!
inca 40 de comentarii comenteaza