Violențe la Capitoliu: Un cvintuplu medaliat olimpic a fost pus sub acuzare pentru participarea la revoltă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0105marţi 26 ian 2021

Violențe la Capitoliu: Un cvintuplu medaliat olimpic a fost pus sub acuzare pentru participarea la revoltă

de S.J. Joi, 14 ianuarie 2021, 10:32
- a A+
Imagine
Un cvintuplu medaliat olimpic al Statelor Unite care a câștigat inclusiv două medalii de aur a fost pus sub acuzare miercuri pentru presupusa sa participare la revolta de pe Dealul Capitoliului de miercurea trecută, relatează CNN .


Klete Keller a fost acuzat de pătrundere sau rămânere într-o clădire cu acces restricționat fără autoritate legală, intrare prin efracție, tulburare a liniștii publice și obstrucționare a forțelor de ordine, potrivit rechizitoriului înaintat unei instanțe din capitala americană Washington D.C.

Un mandat de arestare a fost emis pe numele său însă este neclar la această oră dacă acesta a fost arestat.

Keller este cel mai cunoscut pentru câștigarea medaliei de aur la proba de 4x200 metri liber alături de echipa Statelor Unite la Jocurile Olimpice din Atena (2004). Acesta a mai câștigat alte 4 medalii la 3 olimpiade diferite, inclusiv una de aur în cadrul aceleiași probe la Jocurile Olimpice din 2008 din Beijing.

Potrivit documentelor depuse în instanță, agentul special al FBI-ului Matthew R. Barofsky a confirmat identitatea lui Keller prin compararea imaginilor de la revoltă cu fotografia carnetului său de conducere emis de statul Colorado.


FOTO: Townhall Media

Imaginile de la Capitoliu îl arată pe Keller purtând o jachetă a echipei olimpice a Statelor Unite și "pare unul dintre cei mai înalți indivizi" de la protest, potrivit lui Barofsky.

Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA a condamnat într-un comunicat acțiunile protestatarilor.

"Susținem dreptul de a protesta pașnic și exprima valori și puncte de vedere într-o manieră respectuoasă și legală - acest lucru ne face democrația puternică. Din nefericire nu acest lucru s-a întâmplat în cazul de față", notează comunicatul.

Citește și:


8150 de afisari2 doctorate
AntonH [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 11:46
+21/25
Medalii? Pfffttt. Nu medalii, doctorate, la Universitatea Valahia. Sau cel de la SRI. Acelea îți dau imunitate.
Si care este pragul?
Jegul Cristian Ioan [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 10:56
+19/49
Cate medalii olimpice trebuie sa ai ca sa capeti imunitate in fata Justitiei, asa cum au parlamentarii nostri?
inca 15 comentarii comenteaza