Vaccinul împotriva gripei va fi administrat gratuit de medicii de familie pentru întreaga populație, nu doar pentru grupele de risc - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0105marţi 26 ian 2021

Vaccinul împotriva gripei va fi administrat gratuit de medicii de familie pentru întreaga populație, nu doar pentru grupele de risc

de Alina Neagu Joi, 14 ianuarie 2021, 10:05
- a A+
Imagine
​Vaccinul împotriva gripei va putea fi administrat gratuit în cabinetul medicului de familie pentru întreaga populație care își dorește acest lucru, nu doar persoanelor care fac parte din categoriile cu risc de îmbolnăvire, așa cum se întâmpla până acum. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat astăzi extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală a Ministerului Sănătății pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare pentru grupele de risc.


"Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii au fost imunizate până acum, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății şi Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.


4664 de afisariCate cazuri de gripa au fost sezonul asta?
tontu [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 14:48
+2/2
De covid ni se povesteste toata ziua, dar de gripa nimic. Ar fi interesant sa ne spuna Vlad cate cazuri au fost sezonul asta daca tot ne indeamna sa ne vaccinam. Impresia mea e ca masca si distantarea au fost mai eficiente pentru gripa si viroze decat pentru covid.
cum adica?!
Hans Metter [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 12:28
0/0
pana acum nu era asa? eu am facut antigripalul acum 1 luna gratis la medicul de familie si nu eram in nicio categorie vizata. la fel si in anii trecuti
inca 2 comentarii comenteaza