Spaniolul Rafael Nadal şi austriacul Dominic Thiem, doi dintre favoriţii la câştigarea trofeului, nu îi vor avea alături pe antrenorii lor la turneul de tenis Australian Open, care va avea loc luna viitoare, informează AFP.

Rafael NadalFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Spaniolul Carlos Moya, antrenorul lui Nadal, şi chilianul Nicolas Massu, sub comanda căruia se pregăteşte Thiem, nu vor face deplasarea la Melbourne alături de cei doi tenismeni, din cauza măsurilor impuse de autorităţile australiene pentru combaterea răspândirii coronavirusului, transmite Agerpres.

"Intenţia mea era să fiu prezent de la debutul Openului Australiei, ca de obicei, însă guvernul australian nu autorizează călătoriile separate şi sosirile la începutul turneului", a explicat Moya, fostul campion de la Roland Garros, care îl antrenează din 2016 pe Nadal, actualul număr 2 mondial.

Din cauza Covid-19, jucătorii şi jucătoarele care vor participa la primul turneu de Grand Slam al anului vor fi nevoiţi să rămână în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, înaintea startului turneului programat între 8 şi 21 februarie.

După sosirea în Australia, Nadal urmează să participe la un turneu demonstrativ la Adelaide, la care urmează să fie prezentă şi românca Simona Halep, înainte de a lua parte la competiţia pe echipe ATP Cup şi apoi la Australian Open, ambele la Melbourne.

În ceea ce-l priveşte pe Thiem, numărul trei mondial, presa austriacă de miercuri anunţa că antrenorul său Nicolas Massu a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Fostul jucător chilian nu va face, aşadar, deplasarea în Australia alături de elevul său, care a disputat anul trecut finala la Melbourne şi a câştigat US Open.