Statul francez nu vrea ca grupul Carrefour să fie preluat de canadienii de la Couche-Tard - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Statul francez nu vrea ca grupul Carrefour să fie preluat de canadienii de la Couche-Tard

de G.S. Joi, 14 ianuarie 2021, 9:15
- a A+
Imagine
Guvernul francez se opune planurilor grupului canadian de distribuţie Alimentation Couche-Tard Inc. vizând preluarea rivalului francez Carrefour SA, ceea ce pune sub semnul întrebării această tranzacţie cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg, citat de Agerpres .


Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire a declarat miercuri seară ca pandemia de COVID-19 a demonstrat importanţa controlului intern asupra aprovizionării cu alimente.

În timpul izolării atât Carrefour cât şi alte grupuri de distribuţie s-au confruntat cu o creştere explozivă a cererii, în condiţiile în care consumatorii au golit pur şi simplu rafturile pentru unele produse.

"Din acest punct de vedere, ideea ca grupul Carrefour să fie preluat de un competitor străin, la prima vedere, nu sunt în favoarea unei astfel de tranzacţii", a spus Bruno Le Maire pentru postul de televiziune France 5.

Le Maire a menţionat şi aspectele care ţin de şocurile de muncă drept un motiv pentru care se opune unei preluări, având în vedere că în Franţa Carrefour este un important angajator.

Lanţul canadian de magazine de proximitate Alimentation Couche-Tard Inc. a dezvăluit miercuri că analizează o posibilă preluare a grupului francez de distribuţie Carrefour SA, prezent şi pe piaţa din România.

Couche-Tard a precizat că oferă 20 de euro pentru fiecare acţiune Carrefour, iar o posibilă preluare ar permite grupului canadian să îşi extindă prezenţa în Europa, unde grupul francez are peste 2.800 de supermarketuri şi 703 hypermarketuri, precum şi în America Latină, unde Carrefour are magazine în Argentina şi Brazilia.


1664 de afisarifoarte interesant
costelo999 [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 12:45
+1/1
un politician care vinde brinza, doar brinza si carnea ? o consuma el in gospodarie ? in comert este vorba de interesul vinzatorului, statul francez insa intervine in piata in favoarea cumparatorului dar mai ales al furnizorului (fermieri, procesatori, etc) care vind la carrefour, iar acesta este obligat sa nu vinda la un pret mai mare, avind cumva o cota de profit ( este mult de spus) asa ca franta isi protejeaza firma, piata, politica agrara-alimentara, salariatii, fermierii, furnizorii, etc, dar tu le intelegi mai greu daca nu sunt pe tik tok.
interesul statului cu orice pret?
IpseAnton [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 10:17
0/4
In comert este vorba de interesul cumparatorului, nu al statului. O companie face profit (ceea ce este scopul ei) atunci cind satisface interesul cumparatorului. Daca reuseste si ia banii cumparatorului va face profit. Daca satisface interesul statului, mai devreme sau mai curind, cumparatorul va vedea ca nu el este cel care conteaza, ci ce zice un oarecare politician ca ar fi interesul statului. Acel politician, care vinde brinza de exemplu, va spune ca interesul statului este sa vinda brinza si nu carne si va vinde numai brinza. Ce va face cumparatorul? Tie demgogule, iti place brinza sau carnea.
inca 2 comentarii comenteaza