Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) din România a emis, marţi, un comunicat, în care condamnă comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului Marius Şumudică, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului român Marius Şumudică care recent şi-a încheiat contractul cu Gazişehir Gaziantep FK din Turcia.

Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea şi mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depăşit cu mult graniţele unor comentarii/opinii decente.

Ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care dl Erman Toroglu a găsit de cuviinţă să facă aprecieri la adresa lui Marius Şumudica cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist şi arbitru. Nu există nicio justificare pentru termenii şi calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil aşa cum este Aspor.

Cerem postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice dlui Marius Şumudica şi le recomandăm acestora să-şi aleaga în viitor mai cu grijă colaboratorii.

De asemenea, cerem o reacţie fermă din partea autorităţilor turce, similară cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colţescu, altminteri toate pledoariile antirasiste şi antidiscriminare perorate în spaţiul public le vom considera a fi fost fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate", se arată în comunicatul citat.

Fostul arbitru Erman Toroglu, în prezent analist sportiv, l-a criticat dur pe Marius Şumudică, sâmbătă, după afirmaţiile tehnicianului cu privire la discuţiile cu conducerea Gaziantep FK legate de salariul său.

“Antrenorul acesta este un teatru total. Nu am mai văzut aşa teatru. Ce crede că este aici? Du-te la arabi, ce cauţi aici? Se poate aşa ţigănie? Ei îmi dau asta, îmi dau 600, eu iau 600, ar trebui să iau 800... Mă scuzaţi, este ţigănie. Ce să spun, frate? Cu orice parte ţin este rău. Să spun cerşetor, hai să spun cerşetor...”, a spus Toroglu la A Spor, potrivit cotidianului Cumhuriyet.

Clubul Gaziantep a anunţat, duminică, despărţirea de antrenorul Marius Şumudică.

Şumudică era antrenorul echipei din Gaziantep din vara anului 2019 şi mai avea contract până în mai. Formaţia ocupă locul 4 în clasament, cu 31 de puncte din 17 meciuri, la patru puncte de Beşiktaş şi Fenerabhce, de pe locurile 1-2.

S-ar putea să te mai intereseze și: