Ministrul Săntății: Prin vaccinare, în 6 - 9 luni am putea scăpa de pandemie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Ministrul Săntății: Prin vaccinare, în 6 - 9 luni am putea scăpa de pandemie

de N.O. Luni, 11 ianuarie 2021, 21:26
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a subliniat luni că pandemia poate fi oprită prin vaccinare în şase - nouă luni şi că, pentru a câştiga timp, este nevoie ca regulile sanitare impuse să fie respectate, relatează Agerpres.


"Prin respectarea regulilor, putem să câştigăm timp şi să salvăm viaţa celor mai vulnerabili, iar de scăpat din asta o să scăpăm prin vaccinare. Este prima dată când avem o şansă reală, o speranţă că, într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre şase luni, despre nouă luni, am putea să scăpăm de această pandemie. Gândiţi-vă cum vedeaţi lucrurile în martie anul trecut! Gândiţi-vă dacă nu cumva în martie anul trecut, sigur, când toţi credeam că o să fie de scurtă durată, dar dacă v-ar fi spus cineva că în iarna următoare o să fie mai rău... Gândiţi-vă cum aţi fi primit atunci vestea că există un vaccin şi că există o scăpare! Nu cumva aţi fi zis: hai să vină mai repede şi hai să facem lucrurile cât mai repede?", a afirmat ministrul la Antena 3.

Întrebat despre posibilitatea deschiderii şcolilor pe 8 februarie, Voiculescu a spus că îşi doreşte acest lucru, însă, în prezent, nu poate da un răspuns.

"Eu, unul, la fel ca majoritatea, dacă nu cumva toţi colegii mei din Guvern, ne dorim să mergem către redeschiderea şcolilor cât mai curând şi nu numai a şcolilor, ci şi a restaurantelor, cafenelelor şi a celorlalte entităţi. Nu putem face asta decât în siguranţă. Şi dacă putem face asta pe 8 februarie sau ceva mai târziu, asta încă nu vă putem spune. Nu vă putem spune pentru că nu ştim nici noi, nu avem încă cifrele. Aşteptăm să vedem cum evoluează numărul cazurilor în perioada imediat următoare, pentru că vom vedea impactul zilelor de sărbătoare, unde cred că ştie toată lumea că nu peste tot în ţară s-au respectat normele de distanţare socială şi de purtare a măştii", a susţinut Vlad Voiculescu.


2396 de afisariE pesimist Vlăduț
Nyk1 [utilizator], Luni, 11 ianuarie 2021, 21:59
+2/4
Eu unul cred că vaccinările + cei deja imunizați prin boală + încălzirea vremii din aprilie-mai vor fi elemente suficiente pentru a reduce dramatic răspândirea virusului, astfel încât pe perioada verii să putem renunța la majoritatea restricțiilor.
In 2O21 nu scapam de Covid !
Dilematic [utilizator], Marţi, 12 ianuarie 2021, 0:08
+1/3
Am citat din aprecierea recenta a OMS.
inca 16 comentarii comenteaza