E mare vrie printre noi, sclavii rețelelor. Ce ne facem, prietene? Cum? Facebook, whatsapp, twitter să-l suspende pe Trumpilă? Păi, dacă îl omoară pe el, care a fost Dumnezeu, o să ne omoare și pe noi, diavolii lui. Aha, deci dacă Trump a fost cenzurat cu ocazia răscoalei, răscoala de la Wașington a fost bună. Să mai dăm lovituri de stat de astea! Unde dăm mâine lovitura? E firesc să dăm cu nenorociții ăștia de pământ. Nu ne pun nouă corporațiile botniță și cipuri. Trump are dreptate. Elon Musk e cu noi! El ne va duce în Cosmos. Și acolo scăpăm de belele.

Elon Musk a fumat un joint in directFoto: Captura YouTube

În textul de mai sus ca om confuz de atâtea postări, păreri, am amestecat adevărul cu libertatea. Sunt liber să scriu ce vreau, nu?

În textul de mai sus sunt adunate câteva informații. ? Dar cine se uită la informații...

Precum:

Noi nu suntem doar utilizatori, suntem dependenți de rețele.

Rețelele de socializare i-au închis conturile lui Trump.

Se vrea demiterea lui Trump care mai are doar câteva zile din mandatul său de președinte SUA.

Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă și proprietarul Tesla, recomandă Signal în loc de whatsapp. În numele libertății de expresie.

Deci, avem câteva informații, zic eu. Dar eu am băgat informațiile în delirul comentariilor. Le-am amestecat. Cu toții facem la fel.

Comentariile-reacțiile amestecate pot denatura? OHO, sigur. Crează confuzie. cine vrea să rămână mofluz-confuz? Nimeni.

Defectul e la noi, dependenții. Sunt mai interesante comentariile decât informațiile? normallll! Comentariile sunt ale noastre, ne sunt favorabile, empatice. Informațiile sunt reci și plicticoase. Deci, plăcerea omoară adevărul, libertatea. Sugrumă marile principii ale moralei.

Hai, să spun mai mult.

Este dez-informare ce am făcut eu? NU-bada. Depinde cine primește textul. E ceva jegos - spun unii. Ai făcut bine! Gândești ca mine-spun alții. Iarăși libertatea de a face ce vreau omoară adevărul.

AHA, să mai spun una. Rețelele validează MEREU ambele tipuri de texte: comentarii si informatii. Ele supremele amestecă ciorbele și deserturile. Borșul cu tiramisu. Ambele tipuri de texte (comment-info) trec prin filtrele boților și oamenilor care lucrează/operează/cenzurează rețelele de socializare. Sunt validate? sunt corecte, deci! CORECTE! Nu le cenzurează nimeni. Capsali, Șoșoacă, Cumpănașu, Budeanu, Steer și alți profeți ai neamului nu sunt cenzurați? Deci, ne-cenzurați înseamnă că-s corecți, oameni buni, deștepți. Acreditați, de Facebook. Deci, Zeul Rețea de socializare nu omoară nici adevărul, nici minciuna, nici libertatea, nici cenzura. Acum, noi care cătăm plăcere nu ne apucăm să scociorâm după adevăr și libertate.

Uite, gogorița. Trump și MUSK au prieteni cât România pe rețele. Trump n-a dat doi lei pe info, pe mass-media, nu? Tot ce a contat a fost ce-a crezut el. El este Rețeaua, el este Mass media, el este INFO. A spus baliverne? Păi, cine cârtește? Cine judecă? Elon Musk nu dă doi lei pe COVID sau mască și acum urlă că e cenzură pe whatsapp. El hotărăște regulile! El este zeu. El zice că nu-i rost de mască. Are dreptate! Bine dar acum dă semnal să se meargă încolonați pe Signal și pe ce mușchii lui vrea că nu-i mai plac lui condițiile Facebook. Are din nou dreptate.

Când plăcerea ne este stăpână. nu căutăm adevăr-libertate. Ne lăsăm duși de lideri. Ei au dreptate mereu.

Trump și Musk au dreptate că libertatea de expresie este cenzurată, dar au dreptate când spun că COVID-ul e moft? Deci, Trump are dreptate. Și Musk are dreptate. Deci, au dreptate tot timpul. Deci, dacă TRUMP are dreptate, MUSK are dreptate să facă revoluție? Da!

Uite, Musk are dreptate să se mute pe Signal.

Păi, de ce? Pentru că nu crede în mască și COVID. Bine, zic unii, dar el se pricepe la asta? La ce? La rețele. Pe bune? Cum adică nu se pricepe? Păi, face rachete, dă cu Tesla în populație.

Dar Trump? Păi, dacă nu se pricepe regele imobiliarelor și președintele SUA la libertate și adevăr, cine? Păi, a făcut REVOLUȚIE la uașington, promovând libertatea și spunând adevărul. Și, repet, a condus răscoala de la uașington. Răscoala? Da! Pentru libetate! Că avea dreptate, s-au măsluit voturile.

Rețelele? Rețelele se spală pe mâini. Ei au condiții de trasparență, de folosire. Sunt private și libere. Sunt gratuite. Adică iau publicitate pe algoritmii după care ne măsoară sclavia, pardonm plăcerile, dependențele. Bine, bine, dar de ce cenzurează? Dacă nu le pasă, adică sunt private, libere... nu cumva vor tot mai mulți bani pe spinarea dezbaterilor privind cenzura, LIBERTatea, ADEVĂRUL?

Libertatea și adevărul se suprapun rar. Și tocmai pentru că nu se prea suprapun, se fac bani buni din ambiguitate, confuzie, plăcere, urmarea necondiționată a liderilor, viralilor. Dece?

Că așa este bine. Binele se confundă cu RENTABILul. Deci, nici adevăr nu știm destul, nici libertate nu știm destul, nici binele nu-i bine destul. Logica noastră este EFICIENȚA, deci nu adevărul, libertatea, binele. Suntem rentabili, ce ne pasă de libertate de expresie, adevăr?

Băi, mai e ceva! Înjurătura. Rasismul. Macismul. Ale cui sunt? Sunt ale rețelei sau ale noastre? Am dreptate să-njur ca bivolul? Să mă port ca porcul? Să zic de femei ce le-aș face, ce le-aș drege? Și aici adevărul se-mparte nu? Nasol moment. Înălțător moment. Care-i adevărul. Păi, niște băieți cu carte zic una. Alții fără carte cred ailaltă. Deci, nici măcar binele nu-l putem stabili cu precizie.

Adevărul este că adevărul îți taie cheful de libertate. Și nu faci bani cu ea. Libertatea nu mai e libertate știind adevărul. Nimeni nu are dreptate până la capăt. Banul poate cumpăra libertatea și adevărul. Binele îl dictează cine înjură primul. Monopolul este al celui cu banul. Monopolul este al celui care urlă primul. Interpretările sunt multiple. Infinite.

Ce articol e ăsta? Hai, dă-o dracului! Bă, Istodoare, apucă-te, bă, de măturat strada. Dar te angajează careva la gunoieri? Tu nu știi care-i lbrttea, care-i advrul... Și n-am înțeles ești cu Trump, împotriva lui Musk? Are dreptul tuităr să-l dea dracului pe Trump? Te muți pe Signal?