Năsui: Impozitul zero pe salariul minim este o măsură absolut realizabilă; din 2022 ar putea fi aplicată în agricultură - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Năsui: Impozitul zero pe salariul minim este o măsură absolut realizabilă; din 2022 ar putea fi aplicată în agricultură

de I.B. Vineri, 8 ianuarie 2021, 0:12
- a A+
Imagine
Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem lua ca să combatem sărăcia şi sper să fie aplicată din 2022 în agricultură, unde sunt salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare, a declarat, joi seara, la Antena 3, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.


"Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorinţă politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper şi cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt şi salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare. O măsură "zero taxe" elimină această evaziune pentru că o face nerentabilă. De ce să te mai ascunzi, să nu plăteşti totul prin bancă dacă oricum nu mai există povară fiscala mare. Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscală", a susţinut Năsui, la Antena 3.

La finele lunii noiembrie 2020, deputatul USR Claudiu Năsui declara că măsura "zero taxe pe salariul minim", inclusă în programul USR PLUS de guvernare, ar urma să fie implementată gradual, pe parcursul a cinci ani, şi va viza în primul rând clasele sociale în care sunt cele mai mici salarii, potrivit Agerpres.


2573 de afisari!
cmariusalin [utilizator], Vineri, 8 ianuarie 2021, 0:28
+1/1
diferentierea pe domenii e ilegala si imorala

de fapt vor doar sa afle cine / ce /cum pentru a putea prelua controlul mai tarziu
2 mld? poate la promisiunea PSD, doar impozit
jorj_bv [utilizator], Vineri, 8 ianuarie 2021, 0:44
+1/1
Pentru zero taxe e nevoie anual intre 50 si 60 mld la cheltuieli (momentan cam 15-20% din buget, 5-6% din PIB), e adevarat ca poate creste consumul si deci si incasarile. Dar e greu de estimat...
inca 2 comentarii comenteaza