Ministrul Educaţiei despre registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii: Se bazează pe interconectarea unor baze de date deja existente - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Ministrul Educaţiei despre registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii: Se bazează pe interconectarea unor baze de date deja existente

de Redactia Joi, 7 ianuarie 2021, 22:44
- a A+
Imagine
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că realizarea unui registru unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii este un proiect pe care și l-a asumat în nume personal înainte să fie ministru, astfel încât devine obligație și mai mare. "Am avut acordul studenţilor astăzi ca în acest registru să putem să vărsăm (...) toate lucrările de licenţă în format electronic şi toate lucrările de disertaţie în format electronic".


"În calitate de ministru al Educaţiei, chiar înainte, am propus şi s-a preluat în Planul de guvernare. Este un rol pe care mi l-am asumat - acela de promovare a unui registru unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii. În acest registru unic naţional integrat, care nu pleacă de la zero, se bazează pe interconectarea unor baze de date deja existente şi pe completarea acestor baze de date, în acest registru unic am putea să găsim, ar trebui să găsim, va trebui să găsim toate diplomele de bacalaureat, toate diplomele de licenţă, toate diplomele de master şi toate diplomele de doctorat. (...) Ar trebui să găsim toate tezele de doctorat", a spus ministrul la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Cîmpeanu, în acest fel va fi uşor să se verifice veridicitatea diplomelor.

"Surpriza plăcută a fost că am avut acordul studenţilor astăzi ca în acest registru să putem să vărsăm, dacă îmi permiteţi termenul, toate lucrările de licenţă în format electronic şi toate lucrările de disertaţie în format electronic, în aşa fel încât să putem verifica şi veridicitatea diplomelor şi să putem să eliminăm acea umbră care planează asupra sistemului de educaţie românesc cu privire la plagiat. Pentru că atunci când le ai pe toate la un loc într-un sistem electronic, este evident foarte uşor să verifici similitudinile şi să taxezi ca atare eventualele derapaje. Este un proiect pe care mi l-am asumat în nume personal înainte să fiu ministru. Odată ce am ajuns ministru, este o obligaţie încă şi mai mare", a subliniat Cîmpeanu.

Ministrul educației a solicitat în noiembrie tuturor instituțiilor de învățământ superior ca, începând cu data de 2 noiembrie, în termen de 30 de zile, să opereze toate modificările necesare în Registrul matricol unic al universităților din România (RMUR), astfel încât să fie implementate toate măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.


1751 de afisariSe refera si la cele obtinute prin plagiat? >:
Codruta N [utilizator], Joi, 7 ianuarie 2021, 23:59
+3/3
Nu de alta - dar acest musiu tupeist a cam GIRAT plagiatele! :P
90% din lucrarile de licenta sunt plagiate in Ro
Gryphus [utilizator], Joi, 7 ianuarie 2021, 23:28
+2/2
asta cu 'acordul studentilor' e tare.

s-a dus intr-un campus universirtar, in baruri prin regie sau cum a cerut acordul studentilor?

p[are asa ca o masa mare de oameni i-au dat acordul cand el de fapt o fi vorbit cu 1-2 persoane.

registrul ala e o fantasma, nu va exista
inca 1 comentariu comenteaza