Claudiu Năsui, la RFI: Sute de sinecuri politice la stat, rețele puternice, cu trusturi media în spate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Claudiu Năsui, la RFI: Sute de sinecuri politice la stat, rețele puternice, cu trusturi media în spate

de R.M. Joi, 7 ianuarie 2021, 11:37
- a A+
Imagine
În sutele de agenții și companii ale statului există sinecuri de partid, oameni cu influență politică, unii au trusturi media în spate, sunt rețele foarte puternice, care vor opune rezistență, declară la RFI ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR PLUS), care anunță că va face public totul.


Claudiu Năsui spune că va elimina agențiile de stat, unde angajații au salarii exorbitante și nu se stresează prea mult cu munca: "Sunt sute de astfel de cazuri, de agenții și de companii care există în România, despre care nu știe nimeni, care sunt pure sinecuri politice și care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid și alte lucruri asemenea și a da posturi importante unor oameni care au fost influenți dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil și nu se va întâmpla cât sunt eu aici. O să fac public totul și vom face exact ce am promis în campanie și ce am făcut în ultimii patru ani, o transparență totală cu toate aceste lucruri. Un stat sănătos nu are sute de agenții și sute de companii de stat, mai ales care sunt găuri negre și care sunt finanțate perpetuu din banii contribuabililor".

Ministrul Economiei explică ce se va întâmpla cu oamenii din acele companii de stat: "Acum depinde ce face compania sau agenția. Dacă sunt oameni care muncesc și care fac lucruri bune, pot să se integreze în alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, că în momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar să știți că oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante și oamenii care sunt în astfel de sinecuri nu se stresează prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul și alt motiv nu pare că au".

Întrebat dacă va da afară inclusiv eventuali angajați puși de PNL, Claudiu Năsui a răspuns tranșant: "Nu mă interesează, pot fi puși de USR, de PNL, de PSD, corupția și genul acesta de bătaie de joc la adresa banului public, nu mă interesează culoarea din spatele căreia se întâmplă. Bine, USR nu are cum să aibă, că suntem prima oară la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu mă interesează de la cine sunt".

Citește restul articolului pe rfi.ro


2925 de afisariprivilegiatii
sentenced [utilizator], Joi, 7 ianuarie 2021, 11:55
+13/13
Faptul ca statul roman a creat o clasa de privilegiati mi se pare cel mai revoltator lucru, o flegma cu muci pe fetele tuturor romanilor care lucreaza la privat fara siguranta zilei de maine.
Printre privilegii se numara:
- Oameni care se pensioneaza cu 15-18 ani inaintea varstei stabilite prin lege (nimeni nu ar trebui sa se pensioneze mai devreme de 60 de ani, si atunci doar daca ai lucrat in conditii speciale, gen mediu daunator, care ti-a scurtat viata)
- Oameni care dupa pensionare se angajeaza tot la stat cumuland astfel o pensie si un salariu, ambele platite de catre stat
- Oameni care primesc pensii speciale. Daca esti magistrat, ai avut oricum un salariu mai mare deci si o contributie la sistemul de pensii mai mare decat a lui Gica din fabrica, deci si pensia ta va fi mai mare decat a lui, dar mai mare in limitele bunului simt, nu ii dai unui muncitor in fabrica pensie 1500 lei si unui magistrat 20.000 de lei, e strigator la cer sa creezi astfel de falii intre cetatenii aceleiasi tari.
- Oameni care au joburi sigure la stat, remunerate de cel putin doua ori mai bine decat la privat, fara evaluari de performanta reale.
S-o vedem si pe asta
aladdin [utilizator], Joi, 7 ianuarie 2021, 11:42
+11/11
Si va votez si peste 4 ani.
Am ceva dubii ca vei face ce spui si vei supravietui primei remanieri, dar speranta moare ultima.
inca 10 comentarii comenteaza