Israelul îşi propune crearea propriului vaccin până în primăvară - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021

Israelul îşi propune crearea propriului vaccin până în primăvară

de I.B. Luni, 4 ianuarie 2021, 21:53
- a A+
Imagine
Israelul lucrează să aibă propriul vaccin anti-COVID-19 până în martie-aprilie. Până atunci, vaccinează masiv. Medicul israelian de origine română, Herman Berkovits, a vorbit pentru Aleph News despre secretul vaccinării de success din Israel. Berkovits este fostul medic personal al premierului Benjamin Netanyahu şi prieten apropiat al acestuia. Este cel care l-a vaccinat pe Netanyahu, potrivit Mediafax.

"Secretul vaccinării e că avem, în primul rând, vaccinul în Israel şi avem o cantitate foarte mare de vaccin în Israel, deocamdată de la Pfizer şi în faza următoare vom avea de la Moderna şi în această perioadă de două-trei luni sperăm să putem vaccina tot Israelul. Succesul Israelului este atribuit în special sistemului de sănătate, care este la noi aproape digitalizat. Toţi cetăţenii de peste 18 ani sunt obligaţi să se înregistreze la aşa-zisele agenţii de asigurări guvernamentale. Şi guvernul a lansat o campanie foarte puternică împotriva dezinformării anti-vaccinului", a declarat Herman Berkovits.


"Premierul are discuţii intense cu toate fabricile. Să sperăm că în luna martie-aprilie şi Israelul va avea propriul vaccin. Se lucrează şi pe vaccinul nostru", a continuat acesta.

"O persoană care se vaccinează cu prima doză de vaccin, a doua doză este păstrată pentru el. Foarte important. Pentru că acum văd că în Anglia şi în alte părţi nu au destule vaccinuri. Noi avem vaccinul şi este păstrat să nu apară vreo situaţie în care cel care a primit primul vaccin să nu aibă a doua doză", a spus Berkovits.

Se va da un paşaport de vaccinare care va permite tuturor persoanelor să călătorească şi să fie scutite de carantină, a adăugat acesta.

"Ştiţi că primul vaccinat a fost premierul Netanyahu. Eu l-am vaccinat şi ştiţi că totul a fost transmis în media israeliene şi în toată lumea. Prin această vaccinare premierul a vrut să încurajeze populaţia să facă acelaşi lucru. (...) N-a avut absolut nimic. A durut puţin local, aşa, cum m-a durut şi pe mine, că şi eu am primit vaccinul, vă daţi seama. Aceste dureri au fost foarte-foarte uşoare. Am fost în aceeaşi maşină cu dumnealui în continuare, de la vaccinare, a continuat să lucreze. A avut o şedinţă de guvern şi chiar în maşină a avut o şedinţă", a declarat Herman Berkovits.

În opinia acestuia, Europa merge încet deocamdată: "Şi America, şi Anglia şi toată lumea. Noi, pur şi simplu, am început repede, deoarece premierul nostru şi-a dat seama că este foarte importantă această vaccinare".

"Au fost raportate efecte secundare, dar vă daţi seama, la un million două sute de mii de oameni au fost raportate între 650-700 de efecte secundare uşoare, cum ar fi: dureri locale la injectare, o slăbiciune uşoară, ameţeli de scurtă durată pot să fie. De multe ori vederea este puţin înceţosată, o amorţeală bucală, adică zona orală, au avut o ameţeală de câteva minute, însă nu a fost nevoie de niciun tratament. Nimeni nu a primit niciun tratament special", a continuat medicul.2122 de afisariAșa!
Amerlocu [utilizator], Luni, 4 ianuarie 2021, 22:27
+8/10
Vaccinul israelian va fi gata în primăvară, după ce campania în țară s-a încheiat. Bag seama că vaccinul lor va fi doar pentru palestinieni :)
si pt orice antivaxer si conspirationist!
Roman_Cetatean [utilizator], Luni, 4 ianuarie 2021, 22:40
+5/11
daca Israelul, " natiunea aleasa" vaccineaza asa intensiv si repede populatia lor evreiasca cu acest vacin mARN, e clar ca e in regula, ca nu ar fi fost tocmai ei tampiti sa isi inoculeze: 5G, cip-uri, virusi, instructiuni de ucis in N ani si alte balarii..
Daca era sa fie o asemenea pb precum cele invocate de conspirationisti si anti-vaxeri, va dati seama ca evreii ar fi fost primii care sa stie de asta si sa evite sa isi extermine singuri populatia,,...
Argument mai tare sa combati teoriile idiotilor nici ca se poate gasi...
inca 10 comentarii comenteaza