Familia unui pacient mort de COVID-19 nu a reușit să ridice cadavrul acestuia de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit. Conform reprezentanților spitalului, cel mai probabil cadavrul a fost ridicat de o altă familie, iar Poliția va face o anchetă, în condițiile în care trupul trebuie deshumat și predat rudelor.

Spitalul FloreascaFoto: AGERPRES

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, spune că în 31 decembrie au fost doi decedați, iar una dintre familii a ridicat un cadavru. Cea de a doua familie care a venit să își ridice ruda a aflat că trupul neînsuflețit nu este de găsit. Cel mai probabil, trupurile neînsuflețite au fost încurcate, iar prima familie a primit cadavrul celui care este acum de negăsit.

Conform procedurii, când un pacient decedează i se pune o brățară de identificare. Personalul serviciului anatomo-patologic are obligația, când predă pacientul, să verifice dacă datele corespund celor de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul, a explicat luni, la Digi 24, medicul Bogdan Oprița.

  • "În 31 decembrie am avut doi pacienți decedați, iar una dintre familii a identidicat cadavrul și l-a predat firmei de pompe funebre. Acum verificăm dacă acesta nu a fost recunoscut corect de către familie sau dacă cineva din rândul personalului a greșit. Foarte probabil, cele 2 cadavre au fost încurcate, iar cel care a fost predat este al celor care îl caută acum.
  • Se va face și o anchetă a Poliției, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept. Facem și o anchetă administrativă să vedem dacă s-a respectat procedura. Răspunderea poate fi administrativă sau chiar penală", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Precizările Poliției

Poliția Capitalei a transmis, printr-un comunicat de presă, că o persoană a sesizat la 112 că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au mers pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut da.

"La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale. Verificările sunt efectuate de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt", a transmis Poliția.

În acest caz se fac cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunea de neglijență în serviciu, adaugă sursa citată.