Fostul episcop Corneliu, trimis în judecată pentru viol și abuz sexual / Episcopia Hușilor, chemată la rândul ei în instanță de procurori - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0105marţi 26 ian 2021

Fostul episcop Corneliu, trimis în judecată pentru viol și abuz sexual / Episcopia Hușilor, chemată la rândul ei în instanță de procurori

de S.J. Luni, 21 decembrie 2020, 18:06
- a A+
Imagine
Episcopul ortodox retras Cornel Onilă a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Iași, care-l acuză de viol și agresiune sexuală asupra unui băiat care-i era elev la Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur din Huși, anunță Să Fie Lumină .


Dosarul a apărut pe portalul instanțelor sub numărul 647/45/2020 și a fost înregistrat luni, 21 decembrie.

Alături de Onilă va fi judecat și fostul călugăr arhimandrit Sebastian Jitaru, acuzat că l-a violat la rândul său pe același elev abuzat și de Preasfințitul Corneliu. Monahul Jitaru ar mai fi violat alți doi seminariști.

Cele trei victime ale abuzurilor sexuale comise în tandem de episcopul și arhimandritul BOR le cer agresorilor daune însumând 500.000 de euro.

Pentru a se asigura că daunele solicitate în procesul penal vor fi acoperite, procurorii au introdus în dosar, la cererea victimelor, conform procedurii, Episcopia Hușilor și Seminarul Teologic Ioan Gură de Aur din Huși, în calitate de părți responsabile civilmente.

Este pentru prima oară în istoria Bisericii Ortodoxe Române când un arhiereu este trimis în judecată pentru viol.

O altă premieră este aceea că o eparhie BOR, Episcopia Hușilor, este chemată să răspundă în instanță pentru agresiunile sexuale comise de ierarhul care o conducea și de un călugăr cu cel mai înalt rang, protejat al episcopului.

Citește întreaga știre pe Să Fie Lumină .


5107 afisarifamilie traditionala...
Dr.Mythnick [utilizator], Luni, 21 decembrie 2020, 18:18
+9/21
familie traditionala... ce stiti voi...
Unde-s auracii
feroviarul123 [utilizator], Luni, 21 decembrie 2020, 18:41
+8/18
Sa zică " e dosar politic". Nu înțeleg de ce daca va place pe la spate n-o faceți intre voi , înalte fete bisericești? Nu zic de ipocrizia cu familia tradițională...
inca 4 comentarii comenteaza