Clotilde Armand: Cuantumul burselor elevilor ar putea scădea în Sectorul 1 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845joi 25 feb 2021

Clotilde Armand: Cuantumul burselor elevilor ar putea scădea în Sectorul 1

de N.O. Marţi, 15 decembrie 2020, 19:00
- a A+
Imagine
Cuantumul burselor elevilor ar putea scădea, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în şedinţa Consiliului Local de marţi, relatează Agerpres.


Întrebată dacă menţine sau diminuează cuantumul burselor elevilor, ea a răspuns: "Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară (...) Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost".

Potrivit lui Clotilde Armand, bursele nu vor fi la nivelul la care au fost, pentru că ar fi vorba şi despre o discriminare faţă de celelalte sectoare din Bucureşti, unde au o valoare mai mică.

"Ieri, în discuţiile cu toţi primarii de sector şi Primăria Generală vorbeam de faptul că ar fi corect ca bursele să fie la aceeaşi sumă pentru toate sectoarele, să nu fie discriminare între doi copii pentru că unul locuieşte pe o stradă şi celălalt pe o alta. Am discutat despre faptul că cuantumul burselor a fost şi indicat de către Ministerul Educaţiei, pentru că este corect să nu fie o discriminare între copiii care sunt de la ţară sau dintr-o localitate care nu e Bucureşti şi copiii din Bucureşti, mai ales că nevoile ar putea fi mai mari în alte localităţi decât Bucureşti, aşa că e o dezbatere care se ţine la ora actuală. În ce priveşte anul acesta şi Sectorul 1, a fost un efort financiar deosebit pentru a asigura aceste tablete pentru fiecare elev (...) nu pot să spun la ora actuală de câţi bani vom dispune la sfâşitul anului", a adăugat Clotilde Armand.22390 de afisari...
tirolez [utilizator], Marţi, 15 decembrie 2020, 19:29
+14/30
Adevarat, acum aproape toti elevii de gimnaziu au peste 8,50.
In primul rand ca trag de note pentru ca au nevoie de ele si pentru admitere la liceu si in al doilea ca sunt nshpe materii la care se da de obicei 10 sau 9. Religie, educatie sociala, educatie tehnologica, sport, muzica, desen etc.
...si?
unins [utilizator], Marţi, 15 decembrie 2020, 21:12
+14/42
Nu e normal sa se termine cu pomenile? Nu mai trebuie dat bani cash, ci doar materiale necesare desfasurarii activitatilor scolare. Bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevi, reprezinta zaharelul cu care sunt dresati viitorii dependenti de cei aflati la putere. La munca, nu la intins mana! Cine munca, manca! "Ajutor" nu inseamna sa-ti dau pestele gata prins, ci sa-ti dau o undita, cu care sa-ti prinzi singur peste.
inca 88 de comentarii comenteaza