Regizorul american Oliver Stone a anunțat că a primit vaccinul anti-Covid Sputnik V dezvoltat de cercetătorii ruși în pofida faptului că nu intră în categoria de vârstă acoperită de programul de vaccinare din Rusia, relatează Moscow Times.

Oliver StoneFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Rusia a lansat o campanie națională de distribuire a vaccinului Sputnik V săptămâna trecută pentru a vaccina inițial angajații din învățământ, domeniul sanitar și alte grupuri cu vârsta între 18 și 60 de ani.

Experții au avertizat că Sputnik V ar putea fi periculos pentru persoanele de peste 60 de ani, acestea dezvoltând forme mai severe ale COVID-19 și având cea mai ridicată rată a deceselor.

„Am primit un vaccin în urmă cu câteva zile. Nu știu dacă va funcționa dar am auzit lucruri bune despre vaccinul rusesc”, a declarat Stone, în vârstă de 74 de ani, pentru televiziunea publică Rusia 1.

Stone, care se află în Rusia pentru a vizita centralele nucleare din această țară pentru viitorul său documentar despre schimbările climatice, a afirmat în cadrul interviului difuzat luni că intenționează să se întoarcă și pentru a primi a doua doză.

„Îmi fac speranțe. Este un vaccin foarte bun, nu înțeleg de ce este ignorat în Vest”, a mai afirmat Stone, care a filmat o serie de interviuri măgulitoare cu președintele Vladimir Putin înaintea campaniei prezidențiale ruse din 2018.

În jur de 320.000 de doze ale vaccinului Sputnik V au fost distribuite pentru vaccinare în masă până acum, fondul suveran al Rusiei - care finanțează și comercializează vaccinul - afirmând că peste 200.000 de ruși au fost vaccinați deja.

Citește și: