Nicolae Sântimbrean, fost vicepreședinte al PNL Alba, "un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la un an de închisoare pentru acte de tortură" a fost numit de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în funcția de manager al Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

HotNews.roFoto: Hotnews

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca s-a aflat în centrul unui scandal și în urmă cu 3 ani, când managerul de la acea vreme, medicul Mihai Lucan, a fost reținut de procurori într-un dosar ce viza delapidarea institutului.

Nicolae Sântimbrean este fost poliţist de comună, iar la vârsta de 36 de ani a absolvit Dreptul, având și un Masterat în Managementul Integrării Europene şi Administraţiei Publice. El a lucrat ca expert parlamentar la Camera Deputaţilor, fiind consilier al liberalului Călin Potor. De asemenea, a fost consilier al lui Dan Coriolan Simedru, în perioada 2008 – 2009 şi în 2012, perioadă în care acesta a deţinut funcţia de prefect de Alba, potrivit ZiarulUnirea.ro.

Înainte de intrarea în politică, Nicolae Sântimbrean a fost poliţist la Cenade.

În decembrie 2003, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă. În calitate de poliţist la Cenade, Nicolae Sântimbrean, împreună cu un alt coleg, "aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat, cauzându-i leziuni ce au necesitat spre vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale, în scopul determinării acestuia să dea o declaraţie în care să recunoască o faptă ce nu a fost săvârşită de acesta", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, citat în sentinţa penală nr. 339/2003 a Tribunalului Alba, potrivit ZiarulUnirea.ro.

"Incredibil! Un fost torționar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a numit acum o săptămână în funcția de manager al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca pe un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la 1 an de închisoare pentru acte de tortură! Numele lui este Nicolae Sântimbrean, a fost vicepreședinte al PNL Alba și de-a lungul timpului a primit de la partid mai multe funcții la stat, ultima la Casa de Asigurări din Alba-Iulia", scrie Emanuel Ungureanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"După ce au numit un șef de pompe funebre la spitalul din Piatra Neamț, un ospătar la Spitalul din Câmpeni, județul Alba, un fost condamnat penal la Spitalul din Craiova, acum, viitorii noștri parteneri de guvernare, au trecut la un alt nivel, numesc la șefia unei instituții medicale conduse de un fost traficant de organe, un fost polițist care a torturat într-o secție de poliție un cetățean nevinovat. Rog public ministrul Sănătății să găsească soluții decente pentru conducerea Institutului de Transplant din Cluj-Napoca, cum ar fi logic, să organizeze un concurs, este chiar așa greu? Vă este teamă că ar putea veni la concurs cineva care are școală de management sanitar și ar ști cu adevărat să conducă un spital? Ne-am săturat de analfabeți, condamnați penal și alte specimene numiți manageri de spitale din pixul politic al PSD sau PNL. Ne-am săturat. Nu pricepeți?", încheie deputatul USR.

Citește și: