Indiferent de propunerea de premier pe care o va face președintele Klaus Iohannis, USR PLUS va testa „apetitul” premierului desemnat de a se angaja la reforme, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacian Cioloș a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că președintele României are libertatea de a face o propunere de premier care să formeze o majoritate, însă USR PLUS îi va testa „apetitul” de a se angaja la reforme.

„Pentru noi, pentru USR PLUS, dincolo de ce știm până acum, de domnul Florin Cîțu, dacă asta va fi propunerea președintelui, (...) noi, indiferent de ce propunere va avea președintele, vrem să testăm apetitul persoanei respective pentru a se angaja la un program de reforme. Noi de aici vom porni. Discuțiile le vom porni de la un plan imediat ce lucrul acesta va fi posibil, imediat ce președintele ne va spune care e propunerea”, a spus Cioloș.

Copreședintele USR PLUS a precizat că discuțiile cu PNL și UDMR pentru formarea unei majorități vor porni de la programul de guvernare.

„Evident, vom cere garanții nu doar premierului desemnat, ci partenerilor de coaliție, pentru că asta va trebui să fie o echipă. Premierul desemnat, împreună cu echipele care participă la construirea acestei majorități, va trebui să ne punem de acord cu programul de guvernare, care să fie un angajament de reforme care să modernizeze România”, a mai spus Cioloș.

Întrebat ce se va întâmpla dacă acest program nu va fi respectat, Cioloș a spus că „dacă angajamentele nu mai există, coaliția nu mai există”.