Dumnezeu. E la peștera Sfântului Andrei sau la ATI? - Nesocotirile lui Daniel și Teodosie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0195miercuri 27 ian 2021
Perspektivă

Dumnezeu. E la peștera Sfântului Andrei sau la ATI? - Nesocotirile lui Daniel și Teodosie

de Eugen Istodor Joi, 26 noiembrie 2020, 19:40
- a A+
Imagine
​Deci, din nou se-ntâmplă. Pielea pe Teodosie se face găină. Deștul lui Daniel se usucă. Dece? Domle, nu-s lăsați să-și facă ei minunile. Acum, în gaura lui Sfântul Andrei. Sfântul Andrei, să ne înțelegem, e fabulos, este providențial pentru România. Chiar dacă s-a rătăcit prin Dobrogea, chiar dacă grota aia este o făcătură. Chiar dacă... mie personal îmi plac locurile alea pustii, iubesc povestea Sfântului de România. Dar trebuie să recunoaștem că de COVID-ul ăsta, Daniel prea Fericitul și Teodosie prea Înaltul, dau lui Dumnezeu o misiune inumană. Îl obligă să aibă în grijă și oamenii sleiți de COVID de prin ATI-uri și să păzească o turmă de oițe rătăcite. Dumnezeu e cu minunile la ATI sau la gaura lui moș Andrei?


Mișto, Dumnezeu le face pe ambele. Dar El l-a luat pe Sfântul Andrei la ATI, unde-i urgent. Umblă ambii prin secțiile ATI. Sacul de minuni e cu Dumnezeu și Sfântul Andrei. Deci, Daniel, Teodosie și ceata lor se duc degeaba pe drumul ăla spre grotă. Poate și ei ar trebui să meargă la DSP să răspundă la telefoane, sau prin spitale să dea un mop, să zică o rugăciune la capu' muribundului. Poate ar trebui să-i întâlnească pe Dumnezeu și Moș Andrei acolo unde trebuie.

De COVID-ul ăsta, de atâta rău cât s-a abătut peste noi, oamenii, Dumnezeu clar stă sus pe cer. La distanță socială. Și face și el ce poate mai bine. Așa știm noi muritorii despre El. Nu-l știm umblând năuc după deșertăciuni. Când e nevoie de El, e la datorie.

Dumnezeu. Crede sau nu în știință e mai puțin important, dar cred că în puterile lui este să dea o mână de ajutor doctorului la capătul puterilor, bolnavului desnădăjduit.

CUM face EL minuni? Fiind pe aproape. Invizibil, fără gust, fără miros. Atunci când e invocat, atunci când nu e strigat. El este mereu acolo. Și când doctorul și bolnavul nu mai pot.

Când? Dumnezeu dă un semn. Nu știu care. Face noaptea mai scurtă, transmite un mesaj de te miri de unde, face o cafeluță, face rost de vreo pastilă. Dă plasmă! Ce n-ați văzut Dumnezeu care să dea plasmă? Eu, da! Dumnezeu face de astea, minuni de astea. Mărunțișuri ce ne țin în viață.

De COVID-ul ăsta Dumnezeu. Nu umblă pe stradă să ne spună să ne punem masca. Nu stă în baie să urle: spală-te pe mâini. Nu. Nici nu spune nu merge în gaura lui Sf.Andrei. Nu. Crede că-s chestii de la sine înțelese. Eventual, treburi de bun simț făcute de Daniel, de Teodosie, de asta-i sunt slugi pe pământ.

Dumnezeu și Sfântul Andrei la ATI se arată.

Sau, uite, poate e și la DSP pe lângă voluntarii aceștia. Sau cu studenții de la medicină, tineri, Doamne, cât de tineri și dornici să ajute în spitale.

Pe scurt, dacă niște oameni în frunte cu Teodosie și Daniel vor să se contamineze. Bravo lor! Dar clar Dumnezeu s-a mutat cu minunile la ATI. Nasol este pentru pelerinii lui Teodosie și Daniel. Ca să se bucure de minunile LUI, anul ăsta, pelerinii lui Teodosie trebuie să ajungă la ATI. Nasol moment. Doamne, te rog, eu, ferește-i. Daniel și Teodosie nu-s în stare.


25264 de afisarisunt mândru de fostul meu coleg!
ikke [anonim], Joi, 26 noiembrie 2020, 20:22
+41/63
Chapeau, Jane!

o să ți-o iei iar în freză de la fundamentaliști, bigoți, îndărătnici, iresponsabili, întunecați la minte, farisei și ... Ce tot vorbesc eu aici, ce tot caut cuvinte să ghicesc tipuri de bipezi care tot încurcă ițele Ălui de Sus? Ajunge un singur cuvânt: îngustați!
Jos pălăria că te chinui să le dai de înțeles pe toate căile că sfințenia e-n inima omului, că ducându-se acum în mulțimi dau nu de sfinți, ci de Guvidă-l Toaca...
Dacă ar fi vorba doar de viața lor, n-au decât s-o facă, da'-i doare la un metru-n fața băștii că riscă să omoare nevinovați prin prostia lor teodosiană
Pentru ca
Ursuletul de Plus [utilizator], Vineri, 27 noiembrie 2020, 7:14
+38/50
prin actiunile lor contribuie la cresterea numarului de bolnavi.
Si da unul peste tine cu masina. Iar tu nu ai loc la ATI de bolnavii ajunsi acolo datorita actiunilor celor de a caror existenta si actiuni nu erai deranjat.
Ce zici?
inca 48 de comentarii comenteaza