Coronavirus Rusia: Kremlinul explică de ce Putin nu s-a vaccinat până în prezent - Hotnews Mobile
1 € 1 USD luni 25 ian 2021

Coronavirus Rusia: Kremlinul explică de ce Putin nu s-a vaccinat până în prezent

de V.M. Marţi, 24 noiembrie 2020, 16:38
- a A+
Imagine
Preşedintelui rus Vladimir Putin nu i-a fost administrat încă vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul Gamaleia din Moscova pentru că preparatul se află încă în proces de testare, a explicat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


"Şeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar", a spus Dmitri Peskov într-o declaraţie citată de agenția Tass, relatează Agerpres.

Rusia a fost prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva Covid-19 destinat utilizării în masă. Vaccinul Sputnik V constituie în prezent obiectul unor teste avansate pe 400.000 de voluntari.

"Preşedintele nu poate folosi un vaccin necertificat", a spus Peskov, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând, iar Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza vaccinul.

Vaccinul Sputnik V este numit astfel după primul satelit artificial plasat pe orbită, Sputnik-1, un triumf al Uniunii Sovietice în cursa spaţială cu superputerea rivală SUA la sfârşitul anilor 1950.

Putin a aprobat personal testarea vaccinului, afirmând că una din cele două fiice ale sale s-a vaccinat cu succes, fără a prezenta vreun efect secundar mai grav decât o uşoară febră temporară.


5455 de afisariIi e frica sa se vaccineze
rov [utilizator], Marţi, 24 noiembrie 2020, 16:58
+21/27
Dar sa-i faca reclama si sa sustina ca-i mai bun decat al occidentului nu ii e jena...
Mitomani si lepre.
Oare ?
danmarian [utilizator], Marţi, 24 noiembrie 2020, 16:50
+17/21
Sau STIE ce "bun vaccin" facura rusnacii lui ?
inca 8 comentarii comenteaza