Cercetătorii polonezi au depistat opt cazuri de infecție cu coronavirusul la nurci americane (vizoni) dintr-o fermă din nordul țării, a anunțat marți Universitatea de Medicină din Gdansk, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polonia, unul din producătorii majori de blană de nurcă, a început testarea animalelor și a angajaților din industrie mai devreme în cursul acestei luni după ce o mutație a coronavirusului a fost depistată la fermele de vizoni din Danemarca.

Niciun caz de contagiere a nurcilor cu coronavirusul nu fusese depistat până acum.

Vinerea trecută autoritățile poloneze au anunțat descoperirea a 18 cazuri de infecție cu coronavirusul în rândul muncitorilor de la fermele de vizoni din această țară însă afirmă că nu cred că aceștia au fost infectați de animale.

Universitatea din Gdansk a anunțat într-un comunicat că oamenii de știință au testat 91 de nurci pentru coronavirus și 8 au ieșit pozitive.

„Acesta este primul caz confirmat de infecție cu SARS-CoV-2 la animale de fermă din Polonia”, a precizat comunicatul universității.

Autoritățile veterinare din această țară anunțaseră anterior că au dispus efectuarea de testări în 18 ferme din 4 regiuni administrative însă cea în care cercetătorii universitari au descoperit coronavirusul la nurci nu s-a aflat printre ele.

Reprezentanții crescătorilor au obiectat față de testări, temându-se că ar putea duce la o sacrificare a tuturor vizonilor la nivel național, cum s-a întâmplat în Danemarca.

Polonia este unul dintre marii producători de blană de nurcă, având 354 de ferme cu aproximativ 6 milioane de animale.

Citește și: