Brexit: Londra reafirmă că vrea un acord privind relaţiile comerciale viitoare cu UE, dar nu cu orice preţ - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0875sâmbătă 28 nov 2020

Brexit: Londra reafirmă că vrea un acord privind relaţiile comerciale viitoare cu UE, dar nu cu orice preţ

de Redactia Duminică, 22 noiembrie 2020, 22:24
- a A+
Imagine
Ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, se declară încrezător că Londra şi Bruxelles vor ajunge la un acord privind relaţiile comerciale post-Brexit, dar subliniază că acesta nu trebuie încheiat "cu orice preţ", potrivit DPA.


"Cred că facem progrese în discuţii şi sper în continuare că putem ajunge la o decizie. Suntem absolut rezonabili în solicitările noastre şi dăm dovadă de consecvenţă şi transparenţă în acest proces despre ceea ce este important pentru noi. Dar în orice caz vom reuşi", a declarat Sunak într-un interviu pentru BBC.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie în acest an, la câteva zile după semnarea Acordului de retragere care includea condiţiile despărţirii.

În prezent, ţara se află într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special cea comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

În absenţa unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi pentru Londra există riscul unei rupturi economice brutale de blocul comunitar.

Întrucât un acord trebuie să fie ratificat, au rămas puţine zile pentru ajungerea la o înţelegere. Cele două părţi au negociat în weekend prin videoconferinţă. (Sursa: Agerpres )568 de afisarihahaha, redactia
tomlin [utilizator], Luni, 23 noiembrie 2020, 6:15
-1/1
de ex.: vrea germania sa plateasca brusc tva, in avans, la masinile lor produse in Marea Britanie si "exportate" la ei spre vanzare ? Daca le vand direct, profitul ramane acolo, tva si impozit pe profit fac englezii, cum ar trebui, defapt. Cum zice Orban Victor la buget: "se vor intelege ei", dar nu cum minte redactia, "în orice caz vom reuşi" zice englezul indian care stie bine ce carti are in mana.
comenteaza