Vor fi 6 centre regionale în spitale militare pentru depozitarea vaccinului anti-COVID în România / Medici școlari și studenți, în echipele care vor vaccina populația - coordonatorul campaniei de vaccinare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0980marţi 24 nov 2020

Vor fi 6 centre regionale în spitale militare pentru depozitarea vaccinului anti-COVID în România / Medici școlari și studenți, în echipele care vor vaccina populația - coordonatorul campaniei de vaccinare

de I.H. Duminică, 22 noiembrie 2020, 21:43
- a A+
Imagine
Pe lângă Institutul Cantacuzino, care va fi centru principal de depozitare a vaccinului anti-COVID-19, vor fi organizate și 6 centre regionale în spitale militare, care au capacitatea de a păstra vaccinul la o temperatură de minus 80 de grade, a afirmat duminică seară coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță. El a mai spus că din echipale care vor fi implicate în vaccinarea populației vor face parte cadre medicale militare, medici și asistenți școlari, precum și studenți la Medicină.


Vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie transportat și depozitat la o temperatură de minus 80 de grade. Medicul Valeriu Gheorghiță a spus, duminică seară, la Digi 24, că Institutul Cantacuzino și 6 spitale militare din țară vor fi centrele în care va fi depozitat vaccinul anti-COVID, acestea având congelatoare cu o capacitate mare, care pot asigura păstrarea în condițiile cerute. El a precizat că producătorul acestui vaccin va asigura distribuția până la aeroport și că vaccinul rezistă o perioadă de 6 luni, ținut la minus 80 de grade, dar că trebuie epuizat cât mai rapid, prntru a permite apoi aprovizionarea cu noi doze.

"Aceste vaccinuri vin în multidoze cu 5-10 doze, deci trebuie să avem certitudinea că vom avea atâtea persoane pentru vaccinare, pentru că trebuie gestionat astfel încât să fie cât mai puțin irosit", a afirmat medicul militar.

El a spus că tot procesul de vaccinare se va face în urma unei planificări, în mod special pentru sistemul medical şi de asistenţă socială, şi în baza unor programări pentru celelalte categorii de persoane, fie electronic, fie telefonic, prin intermediul medicului de familie, dar toate datele se vor revărsa în aceeaşi platformă electronică comună tocmai pentru a avea o evidenţă cât mai clară a numărului persoanelor imunizate.

Potrivit medicului, în cel mai fericit scenariu, primele doze de vaccin sunt așteptate în România în a doua jumătate a lunii decembrie, iar în scenariul pesimist, în lunile ianuarie-februarie și ar fi vorba în prima etapă despre cel puţin 2,4 milioane de doze.

"Din 1.200.000 de doze noi putem vaccina circa 600.000 de persoane. În acest moment, în sistemul medical sunt estimate circa 250.000 - 300.000 de persoane. Cu siguranţă noi vom acoperi mai mult decât personalul medical şi tot ce înseamnă personal auxiliar din domeniul sănătăţii şi domeniul asistenţei sociale şi foarte probabil vom începe şi campania de vaccinare pentru persoanele vulnerabile - vârstnici şi cei cu boli cronice, în paralel cu vaccinarea persoanelor care desfăşoară activităţi în infrastructura critică", a arătat medicul.

Întrebat cine îi va vaccina pe oameni, în condițiile în care cadrele medicale sunt sub o presiune uriașă, Valeriu Gheorghiță a spus că vor fi echipe de vacciare din care vor face parte medici de medicină școlară, medici rezidenți, studenți la Medicină, sub supravegherea unui medic specialist, iar Ministerul Apărării a pus la dispoziție o situație cu personal care poate fi implicat în această campanie.

CITEȘTE ȘI :


7236 de afisarieu zic sa puna si paznicii de la mega
Mary80 [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 22:03
+6/26
de acum stiu sa ia si temperatura, pot sa faca si-un vaccin.
exact asta e : INFROMATIE
festina [utilizator], Luni, 23 noiembrie 2020, 10:07
+3/3
ca despre infomatie nu poate fi vorba.
Nu va obliga nimeni sa va vaccinati, dar a fi Gica-contra din principiu poate face mult rau pt cei indecisi.
Virusul asta ne-a dat vietile peste cap si nu mai avem mult pana ajungem cu totii la Balaceanca.
Indiferent daca avem opinii diferite asupra gravitatii bolii, toti suntem afectati psihic si economic.
Vaccinarea e cea mai simpla si scurta cale de a ne recapata vietile si libertatile.
Asa ca informati-va din surse "reliable" si nu mai panicati lumea.
Orice om in plus care se vaccineaza va contribui cate putin si la normalizarea vietii Dvs, asa ca si dintr-un punct de vedere strict egoist ar trebui sa va bucure ca au aparut vaccinurile.
inca 9 comentarii comenteaza