Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR, care singur ar fi neconcludent, este ilegală, a decis Curtea de Apel din Lisabona - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013marţi 24 nov 2020

Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR, care singur ar fi neconcludent, este ilegală, a decis Curtea de Apel din Lisabona

de Dani Rockhoff Duminică, 22 noiembrie 2020, 17:41
- a A+
Imagine
Testele PCR sunt considerate standardul pentru diagnosticarea unei infecții cu coronavirus. Acestea evidențiază un număr record de infectări și care, raportate în mod repetat, au justificat recent lockdown-ul instituit în Germania, dar și în alte țări. Ele reprezintă și "baza" invocată pentru impunerea măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19. Îndoielile unor experți cu privire la validitatea unui astfel de diagnostic sunt ignorate. Prin urmare, hotărârea Curții de Apel din Lisabona, din 11 noiembrie, a făcut furori. Curtea consideră că testele PCR sunt neconcludente și că este ilegală carantinarea oamenilor, doar din cauza unui astfel de test .


În Hotărârea cu nr. 1783/20.7T8PDL.L1-2, instanța a explicat că validitatea testelor depinde de numărul de cicluri utilizate și de încărcătura virală a persoanei testate. Judecătorii fac referire la un articol de specialitate, apărut la 28 septembrie 2020, în Oxford Academic , la rubrica "Clinical Infectious Diseases", sub semnătura lui Rita Jaafar, Sarah Aherfi, Nathalie Wurtz, Clio Grimaldier, Thuan Van Hoang, Philippe Colson, Didier Raoult și Bernard La Scola.

Instanța portugheză a concluzionat că "dacă o persoană este testată pozitiv prin PCR, utilizând un prag de 35 de cicluri sau mai mare (așa cum este regula în majoritatea laboratoarelor din Europa și SUA), probabilitatea că această persoană este infectată este mai mică de trei la sută, iar probabilitatea ca rezultatul să fie fals pozitiv este de 97 la sută ".

Curtea de Apel a anulat astfel o decizie a autorității regionale de sănătate din insulele Azore, care a pus în carantină ilegal patru persoane, după ce una dintre acestea a dat rezultate pozitive pentru coronavirus, folosindu-se un test PCR. Ca urmare, s-a presupus că celelalte trei persoane au avut un risc ridicat de expunere. Autoritatea regională de sănătate a decis că toate cele patru sunt infecțioase și periculoase pentru sănătate și ar trebui izolate.

Această procedură a devenit o practică obișnuită nu numai în Germania, ci și în alte țări.

Niciun diagnostic fără medic


Curtea de Apel din Lisabona a constatat, de asemenea, că pragul de cicluri utilizat pentru testele PCR care se desfășoară în prezent în Portugalia, nu era cunoscut. În plus, potrivit instanței portugheze, dovada unei infecții cu virus nu este permisă fără implicarea unui medic autorizat.

"Stabilirea unei disfuncții, a unei boli sau a unei stări maladive prin studierea simptomelor și semnelor acesteia și analiza testelor efectuate este o procedură de sănătate de bază, care trebuie efectuată de un medic și, în fiecare domeniu specific, de un specialist ", au susținut în apărare, avocații celor implicați.

Iar faptul că, "având în vedere presupusa gravitate a infecției", niciunul dintre cei presupuși infectați în cazul de față nu a fost examinat de un medic, a fost "pur si simplu inexplicabil", s-a mai argumentat.

În motivarea hotărârii sale împotriva autorității regionale de sănătate, instanța de apel portugheză susține, în continuare, următoarele:

"Având în vedere opinia experților, adică a celor de seamă, care și-au exprimat îndoielile științifice cu privire la fiabilitatea testelor PCR, având în vedere lipsa informațiilor privind parametrii analitici ai testelor și în absența unui diagnostic medical care să arate prezența infecției sau a riscului, această instanță nu poate stabili dacă C a fost de fapt un purtător al virusului SARS-CoV-2 sau dacă A, B și D prezintă un risc ridicat".

Sunt pozitivii "mereu contagioși"?


Și în Germania, valoarea informativă a infecțiozitătii efective a unei persoane care a dat rezultate pozitive la testele de reacție în lanț a polimerazei (teste PCR) este controversată. Ca parte a unui test specific, urmele de material genetic conținute într-o probă sunt dublate, în mod repetat, în mai multe cicluri.

Dacă este prezentă o singură urmă a virusului, după al doilea ciclu sunt deja două, după trei cicluri patru, după zece 1.024 și după 20 cicluri 1.048.576 și așa mai departe, până când apare un semnal pozitiv. Această multiplicare permite procedurii de testare să detecteze chiar și cantități mici de viruși. Cu cât sunt necesare mai multe cicluri, cu atât este mai mică concentrația din proba originală - și, prin urmare, probabilitatea de infecție, ni se explică.

"Cu toate acestea, în testul PCR, acest lucru înseamnă că oamenii obțin un rezultat pozitiv, chiar dacă au doar cantități mici de material-virus în corpul lor și probabil că nu mai pot infecta pe nimeni ", scrie ziarul farmaciștilor germani (Deutsche Apotheker Zeitung ), în 22 octombrie.

"Un test PCR pozitiv indică o infecție cu SARS-CoV-2, cu siguranță. Dar sunt acești oameni pozitivi întotdeauna contagioși? Numeroși experți au discutat acest lucru în ultimele câteva săptămâni. Așa-numita valoare Ct, care oferă o indicație a cantității de ARN viral prezent efectiv, ar putea oferi o evaluare mai bună a acestui lucru", se mai precizează în articol.

Drepturile fundamentale să fie la locul lor


La Institutul Robert Koch din Germania, sistemele actuale de detectare PCR sunt reperul absolut pentru diagnosticare. Cu toate acestea, valoarea Ct nu este standardizată pentru SARS-CoV-2, la fel cum nu au fost standardizate nici sutele de teste PCR, de la diferiți producători. În prezent, legea prevede că toate persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus trebuie să intre în carantină.

Curtea de Apel portugheză respinge o astfel de abordare, în hotărârea sa, făcând referire la drepturile fundamentale:

"În acest moment, energiile țării (Portugalia) sunt concentrate asupra situației de urgență. Dar necesitatea de a proteja drepturile fundamentale, de asemenea și mai ales în caz de urgență, impune ca instanțele să își asume rolul. Pentru că, pe lângă medicină și știință, legea -și în primul rând drepturile omului- trebuie să fie în prim plan: nu să interzică și să sancționeze, așa cum se subliniază prea mult astăzi, ci să garanteze și să protejeze drepturile tuturor“.

"Astăzi, situația de urgență este cunoscută sub numele de coronavirus. Nu știm ce va fi mâine. Iar ceea ce facem sau nu astăzi, pentru a menține ancorarea la principiile de bază ale sistemului, ne poate determina viitorul ", a mai notat instanța.


18392 de afisariCaz concret
Futurist Irefutabil [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 18:09
+17/33
"Un test PCR pozitiv indică o infecție cu SARS-CoV-2, cu siguranță. Dar sunt acești oameni pozitivi întotdeauna contagioși?"

Am niste prieteni. Acum 10 zile sotia lui a smiorcait din nas. Raceala au zis insa au decis sa doarma separat. A facut febra cateva zile cca 38 de grade. Cand i-au disparut mirosul si gustul s-au dus sa faca test de COVID. Ea pozitiv, el si copilul negativ. Tratamentul: Paralen Grip si dupa scaderea frbrei vitamine. Ieri sotul si copilul au mai facut un test: negativ din nou.

In 90% din cazuri boala este usoara sau foarte usoara. Da, poti fi unul din cei 10% cu probleme, probleme majore sau deces. Dar ce anume (exceptand moartea care are probabilitate 100% pentru un om) in viata nu e o probabilitate? Marea problema este ca 10% din populatie inseamna un numar ENORM de oameni si toate masurile trebuie orientate spre micsorarea aglomerarii din spitale. De ce? Simplu, din doua motive: primul, ca bolanvii de COVID nu sunt singurii si nu au dreptul de a-i condamna si pe altii la moarte; al doilea pentru ca de asemenea bolnavii de COVID sa fie tratati. In rest insa, oamenii care trec usor peste boala este mai mare decat al celor care fac probleme grave. Cu un ordin de marime mai mare.

Este normal ca TOTI oamenii in mod responsabil sa respecte igiena (masca - care il protejaza pe celalalt, dezinfectie si distantare fizica). Dar atat. Sa tii oamenii inchisi in case si economia blocata considerandu-i astfel nu numai infectiosi (fara dovada) ci si criminali (ca nu ii protejaza pe ceilalti si ca vor sa ii infecteze pe ceilalti intentionat) este absurd.

Oamenii trebuiau convinsi sa accepte doar cele trei reguli de baza (aplicate fara exceptii, draga Orban, caci exemplul face tonul in muzica). Prevenind raspandirea celelalte masuri dure nu mai erau necesare. Dar sa luam un exemplu: ce a facut Cehia cand numerele au scazut? A deschis scolile si magazinele FARA MASCA. Pai normal ca boala a explodat in al doilea val. Igiena trebuia aplicata CONSTANT.
Păi
_Un stelist_ [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 21:50
+15/23
Dă’le numele aici, roagă’i să confirme și mergi la procurori cu ei și dovezile, fă ceva să pui “dictatura” cu botul pe labe, eroule cu dovezi sigure. Hai!
inca 69 de comentarii comenteaza