Preţul testelor PCR pentru COVID-19 diferă chiar şi cu 50% de la o clinică la alta / O analiză comparativă a tarifelor clinicilor din România - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0875sâmbătă 28 nov 2020

Preţul testelor PCR pentru COVID-19 diferă chiar şi cu 50% de la o clinică la alta / O analiză comparativă a tarifelor clinicilor din România

de Redactia Duminică, 22 noiembrie 2020, 12:07
- a A+
Imagine
Preţul testelor COVID Real Time PCR diferă cu până la 50% de la o clinică la alta, cel mai mic tarif fiind de 285 de lei, iar cel mai mare, de 420 de lei, potrivit unei analize realizate de Agerpres, care a comparat ofertele a nouă dintre cele mai importante centre medicale private cu acoperire naţională, pe baza informaţiilor publicate pe site-urile companiilor.


La Synevo, testul costă 285 de lei, iar rezultatul se primeşte în 24 de ore. La Lotus Med, preţul este de 300 de lei, iar răspunsul vine în 48 de ore, iar la MedLife - 340 de lei, cu primirea rezultatului în două zile.

La Sante, testul costă 350 de lei, cu rezultatul în 72 de ore, clinicile Gral Medical fac teste Covid pentru 380 de lei, iar Sanador pentru 390 de lei şi ambele promit rezultatul în 48 de ore.

La Ok Medical, preţul unui test RT PCR SARS-CoV-2 este de 390 de lei cu rezultatul în 48 de ore. Clinica permite testarea simultană de gripă şi Covid cu 440 de lei. La Regina Maria, de asemenea, preţul testului Covid este de 390 de lei, cu rezultatul în două zile. Pachetul Covid + gripă costă 420 de lei, iar rezultatul vine în trei zile.

Cel mai mare preţ dintre clinicile analizate îl are MedSana, unde RT PCR costă 420 de lei, cu rezultatul în 24 de ore. Oferta aceasta este cu 48% mai mare decât cea mai ieftină (285 de lei la Synevo, cu primirea rezultatului tot în 24 de ore). MedSana mai are o variantă de preţ, de 350 de lei, cu rezultat în 72 de ore.

Clinicile recomandă pacienţilor o programare prealabilă pentru testare.

Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi la testele RT PCR pentru Covid, să compare mai multe preţuri şi să aleagă oferta cea mai ieftină, întrucât există diferenţe foarte mari de preţuri pe această piaţă, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

"Dacă în sectorul alimentar am văzut că lucrurile au continuat să meargă ok, chiar fiind sub şoc, pe zona de produse medicale pieţele nu au funcţionat. Am văzut fenomenele speculative din perioada de început a pandemiei, când preţurile au crescut la măşti, la dezinfectanţi, vedem acum pe zona testelor de tip PCR, vedem diferenţe foarte mari de preţuri, deci e clar că nu este o piaţă stabilizată şi nu rezistă la şocuri. Vom fi şi mai atenţi decât am fost până acum", a spus Chiriţoiu, într-o conferinţă online.

Întrebat ce le recomandă oamenilor în această perioadă în care există o cerere mare de astfel de teste, el a răspuns că trebuie să fie foarte atenţi, să compare mai multe preţuri şi să aleagă oferta cea mai bună.

"Pentru oameni: să fie atenţi, să nu se repeadă la primul furnizor, să verifice două, trei, patru locuri, pentru că diferenţele de preţ sunt mari şi pot găsi oferte foarte bune în piaţă la sau sub preţul mediu din alte state", a recomandat preşedintele Consiliului Concurenţei.


5643 de afisariBiine că le-ați atras atenția...
Soarele [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 13:34
+6/6
... în câteva zile se rezolvă cartelul la ~400 de lei și rezultatul în 48 de ore. C-așa-i în tenis! pam-pam.
vaccin
hollow [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 14:39
+5/7
"eea ce e important de ex daca vrei sa faci vaccin, sa stii daca ai avut COVID de la o tulpina si sa faci vaccinul pt alta..."

Bati campii, nu exista vaccin SARS Cov2 specializat pe "tulpini". Mai mult decat atat, cele doua vaccinuri care tocmai termina faza 3 de testare sunt eficiente in teorie la orice mutatie a aparut si poate aparea in viitor, fiindca tintesc o proteina care se intalneste in TOATE variantele acestui coronavirus.
inca 8 comentarii comenteaza