​​Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, instituție în subordinea căreia se află Spitalul de Boli Infecțioase, a reacționat în cazul condamnării definitive la închisoare cu suspendare a managerului unității medicale, Carmen Dorobăț. Alexe nu spune explicit că o va schimba din funcție pe Dorobăț, dar afirmă că rolul său este "de a proteja integritatea" instituţiei pe care o conduce și de a gestiona criza COVID cu "un management profesionist și integru deopotrivă".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "În ceea ce privește condamnarea doamnei doctor Carmen Dorobăț, rolul meu nu este să mă pronunț asupra unei decizii a justiției. Respect decizia magistraților.
  • Este însă rolul meu să protejez integritatea instituției pe care o conduc, din respect pentru angajații, partenerii și colaboratorii acesteia și, desigur, din respect pentru cetățeni. E firesc să mă asigur că în Consiliul Județean și în instituțiile subordonate avem repere de corectitudine și că lucrăm cu bună credință pentru comunitate", a scris Costel Alexe pe Facebook.

El mai susține că prioritatea sa rămâne în continuare buna funcționare a spitalului mobil și "gestionarea optimă" a situației de criză generate de pandemie, "cu un management profesionist și integru deopotrivă".

  • "Va trebui, în continuare, să găsim cea mai bună soluție pentru Spitalul de Boli Infecțioase Iași și spitalul mobil Lețcani", adaugă Alexe.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a fost condamnată vineri la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzată că, alături de soțul său, tot medic, a primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, pentru a-i promova examenele. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Iași și este definitivă.

Carmen Dorobăț este în prim-plan de la debutul pandemiei de COVID-19 în România, intrând zilnic la posturile de televiziune pentru a vorbi despre situația cazurilor de coronavirus.

Contactată de jurnaliști, Dorobăț nu a vrut să facă precizări legate de o eventuală demisie a sa de la conducerea spitalului. În schimb, a transmis o scrurtă declarație: "Am luat act de de decizia justiției, sigur, cu tristețe Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie".