Șeful Consiliului Județean Iași, despre condamnarea lui Carmen Dorobăț: E rolul meu să protejez integritatea instituției - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0980marţi 24 nov 2020

Șeful Consiliului Județean Iași, despre condamnarea lui Carmen Dorobăț: E rolul meu să protejez integritatea instituției

de Redactia Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 21:15
- a A+
Imagine
​​ Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, instituție în subordinea căreia se află Spitalul de Boli Infecțioase, a reacționat în cazul condamnării definitive la închisoare cu suspendare a managerului unității medicale, Carmen Dorobăț. Alexe nu spune explicit că o va schimba din funcție pe Dorobăț, dar afirmă că rolul său este "de a proteja integritatea" instituţiei pe care o conduce și de a gestiona criza COVID cu "un management profesionist și integru deopotrivă".
  • "În ceea ce privește condamnarea doamnei doctor Carmen Dorobăț, rolul meu nu este să mă pronunț asupra unei decizii a justiției. Respect decizia magistraților.
  • Este însă rolul meu să protejez integritatea instituției pe care o conduc, din respect pentru angajații, partenerii și colaboratorii acesteia și, desigur, din respect pentru cetățeni. E firesc să mă asigur că în Consiliul Județean și în instituțiile subordonate avem repere de corectitudine și că lucrăm cu bună credință pentru comunitate", a scris Costel Alexe pe Facebook.
El mai susține că prioritatea sa rămâne în continuare buna funcționare a spitalului mobil și "gestionarea optimă" a situației de criză generate de pandemie, "cu un management profesionist și integru deopotrivă".
  • "Va trebui, în continuare, să găsim cea mai bună soluție pentru Spitalul de Boli Infecțioase Iași și spitalul mobil Lețcani", adaugă Alexe.


Carmen Dorobăț este în prim-plan de la debutul pandemiei de COVID-19 în România, intrând zilnic la posturile de televiziune pentru a vorbi despre situația cazurilor de coronavirus.

Contactată de jurnaliști, Dorobăț nu a vrut să facă precizări legate de o eventuală demisie a sa de la conducerea spitalului. În schimb, a transmis o scrurtă declarație: "Am luat act de de decizia justiției, sigur, cu tristețe Cu aceeași sinceritate voi sta la dispoziția pacienților ca și până acum, cu aceeași implicare în momentele acestea de pandemie".


17769 de afisariPai trebuia condamnata cu executare !
Idealistu [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 21:27
+14/18
Adica iei spaga de la studenti ca-i promoezi, indiferent de pregatirea lor, ca apoi sa omoare cativa nefericiti, iar domnii judecatori ii dau cu suspendare. Se vede ca judecatorii considera spaga, un normala. Probabil ca se da si la in mediul lor. Tanti asta n-are ce cauta in medicina, daramite sa conduca un spital.
corect!
Kvothe [utilizator], Duminică, 22 noiembrie 2020, 2:21
+4/4
chiar daca fapta in sine (spaga) e de suspendare, consecintele pot fi foarte grave, cum ai zis tu, pot muri oameni.. se pare ca judecatorii inchid ochii cand le convine..
inca 2 comentarii comenteaza