Simona Halep: "În 2021, mă voi concentra pe Jocurile Olimpice" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0875sâmbătă 28 nov 2020

Simona Halep: "În 2021, mă voi concentra pe Jocurile Olimpice"

de Silviu Dumitru Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 12:49
- a A+
Imagine
​Simona Halep, locul 2 WTA, a afirmat că a doua parte a anului a fost ciudată, dar bună pentru ea, şi a subliniat că în 2021 se va concentra pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.


"A doua parte a anului a fost destul de ciudată, dar foarte bună pentru mine. M-am pregătit foarte bine fizic şi s-a văzut mult la meciurile pe care le-am avut după ce am ieşit din carantină. Mental nu a fost uşor pentru că au fost foarte multe restricţii. A trebuit să stăm în hotel foarte mult, dar m-am adaptat destul de bine.

La Paris, domnişoara (n.r. - Iga Swiatek) a jucat foarte bine, extraordinar pot să spun, a fost meritul ei, cred că mental a fost foarte dezinvoltă, a făcut un lucru remarcabil. Mă antrenez zi de zi la Bucureşti, iar când ajung în Australia voi avea trei săptămâni la dispoziţie pentru a mă pregăti cu Darren şi Arti. Sunt pregătită pentru o astfel de deplasare şi sper să fie bine.

În 2021, mă voi concentra exclusiv pe JO, este cel mai mare eveniment. Nu ştiu cum va fi deplasarea în Austalia, vom vedea ceva fi cu FedCup, voi decide apoi cu antrenorii mei. Mereu am jucat la FedCup cu tot sufletul, când nu am jucat a fost pe fondul unei oboseli şi am considerat că o altă jucătoare ar face treabă mai bună. Nu ştiu ce va fi în februarie, dar faptul că vom juca acasă, la Cluj, cu Italia, chiar dacă fără spectatori, este un plus pentru noi", a declarat Halep la Digisport.

Simona Halep, 29 de ani, a decis după Roland Garros, unde a fost eliminată în optimi, la începutul lunii octombrie, să nu mai evolueze la niciun turneu în acest an, potrivit News.ro.

Sezonul 2020 a fost unul mult mai scurt pentru toate jucătoarele din circuitul WTA, pandemia de coronavirus dând peste cap toate planurile.

În acest an, Halep a disputat 26 de meciuri oficiale , dintre acestea câștigând 23 .

Au învins-o pe Simona: Aryna Sabalenka (sferturi, Adelaide), Garbine Muguruza (semifinale, Australian Open) și Iga Swiatek (optimi, Roland Garros).

Halep va încheia stagiunea cu 3 titluri câștigate: Dubai, Praga și Roma.

Simona Halep în circuitul WTA:

2020: 23-3 (victorii/înfrângeri) / $1.937.890 bani câștigați din tenis
2019: 43-17 / $6.962.442
2018: 46-11 / $7.409.564
2017: 45-17 / $5.275.227 etc.


888 de afisariCe prevestește
gebica [utilizator], Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 14:44
0/2
Această conventrare maximă pe un obiectiv minor (pentru pretențiile ei)? Că nu speră mai mult sau că își apreciază corect actulul potențial? Ar fi păcat ca o țîftoacă de poloneză (aflată într-un moment de grație surprinzător și pentru ea însăși) să-i marcheze declinul definitiv. Cît de mică a distanța dintre agonie și extaz. Cred că nimeni nu se îndoiește că dacă trecea de puștoaica poloneză azi avea trei slamuri. Acum nu mai vrea nici să-și apere Wimbi și să răzbune Parisul? Ar fi trist și pentru ea și pentru noi, căci așa glorie nu ve mai avea tenisul românesc în veacul veacurilor (sau înainte de toți vecii, ca să folosesc limbajul oroodox).
comenteaza