Cel puțin 8 pacienți cu COVID-19 care erau ventilați au rămas fără oxigen. La nici două zile de la punerea în funcțiune, tirul de ATI de la Spitalul Municipal Timișoara s-a stricat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2501marţi 26 oct 2021

Cel puțin 8 pacienți cu COVID-19 care erau ventilați au rămas fără oxigen. La nici două zile de la punerea în funcțiune, tirul de ATI de la Spitalul Municipal Timișoara s-a stricat

de Redactia Miercuri, 18 noiembrie 2020, 10:35
- a A+
Imagine
Cel puțin opt pacienți cu COVID-19 care erau ventilați au rămas fără oxigen după ce s-a stricat TIR-ul de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Timișoara, la nici două zile după ce a fost pus în funcțiune, scrie tion.ro .


TIR-ul a fost amplasat în curtea Spitalului Municipal Timișoara de vineri noapte și a fost pus în funcțiune luni. Miercuri dimineață, acesta s-a stricat, defecțiunea intervenind la alimentarea cu oxigen.

Din primele informații, cinci pacienți din această unitate mobilă au fost transferați la Spitalul Județean, la Casa Austria, iar alți trei pacienți au rămas la Spitalul Municipal: doi în Urgențe, unul la secția de Medicină Internă.

Miercuri dimineața, imediat după ce tirul s-a stricat, o echipă de medici de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara a mers la Municipal, unde au evaluat starea a cinci pacienți aflați în tirul de Terapie Intensivă. În acest fel, pacienții au intrat direct în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, fără a mai fi nevoie sa între prin Unitatea de Primiri Urgențe, așa cum este procedura in mod normal.

"Au fost medici de la noi pentru a asigura transferul optim și rapid al celor cinci pacienți de la unitatea mobilă de Terapie Intensivă către zona roșie de Terapie Intensivă de la Casa Austria", a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Se așteaptă resetarea ventilatoarelor

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, spune că, din cauza numărului mare de pacienți care aveau nevoie de oxigen la o presiune înaltă, a apărut o scădere a presiunii, iar acum se încearcă identificarea cauzei.

"A fost o supraaglomerare de pacienți, care toți au avut nevoie de oxigen la o presiune foarte înaltă. A apărut undeva o scădere a presiunii de oxigen. Încercăm să ne dăm seama care a fost cauza. Tirul are șase butelii de oxigen, care asigură o sustenabilitate de trei ore. Le-am spus colegilor să treacă pe buteliile de oxigen, presiunea prea mare a blocat ventilatoarele. Până se resetează ventilatoarele am transferat cei opt pacienți din tir în alte spitale și acum lucrăm la remedierea situației. Toți pacienții au fost transferați. Astăzi lucrăm la rezolvarea problemei. Vom rezolva problema în cursul zilei de astăzi", a spus managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița.


9353 de afisariMda
Gigel cu elefantii [utilizator], Miercuri, 18 noiembrie 2020, 11:08
+12/16
Continua eterna rezolvare a epidemiei prin metoda "Cit mai multe locuri la ATI"...

E o idee proasta sa pui pe un echipament atitia pacienti cit poate duce teoretic. Mai ales daca echipamentul nu a mai fost folosit, nu i s-a facut un rodaj. Poate ceda din cauza unui defect de fabricare.

Si in principiu nu asta e solutia la problema cu virusul asta. Trebuie reduse imbolnavirile, nu lucrat doar la capatul final, la ATI. Trebuie identificate locurile aglomerate, unde se transmite virusul si trebuie rariti oamenii.
Nu se cearta nimeni, baronul local PNL incearca o
UnOarecare [utilizator], Miercuri, 18 noiembrie 2020, 11:33
+7/11
manevra USLista la CJ si USR i-a spus stop lui Nica.
inca 28 de comentarii comenteaza