Morgă în camion frigorific pe stadion, la Timișoara / Spitalele nu mai fac față numărului mare de decese ale pacienților cu COVID-19 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Morgă în camion frigorific pe stadion, la Timișoara / Spitalele nu mai fac față numărului mare de decese ale pacienților cu COVID-19

de Redactia Marţi, 17 noiembrie 2020, 20:11
- a A+
Imagine
Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara şi Spitalul CFR din Timişoara au încheiat un contract cu o firmă de pompe funebre care a dus pe Stadionul CFR un camion frigorific unde pot fi puse trupurile pacienţilor care au decedat în urma infecţiei cu coronavirus. Aceasta, în condițiile în care morgile celor două unităţi medicale nu mai fac faţă numărului mare de decese, iar unele familii, aflate în izolare sau în carantină, nu își pot ridica ruda decedată imediat.


Camionul care a fost pus la dispoziţia celor două spitale se află în zona Stadionului CFR din Timişoara, acolo unde este şi spitalul militar de campanie. Medicii spun că au fost nevoiţi să recurgă la această soluţie deoarece nu mai au loc în morgile spitalelor.

"Serviciul de Morgă al spitalului nostru este foarte redus ca şi capacitate. Avem două locuri pentru pacienţii Covid şi maxim 2-3 locuri pentru pacienţii non-Covid. Ţinând cont de faptul că trebuie să respectăm şi aici anumite circuite, ţinând cont că în ultimele zile am avut un număr crescut de decese, am luat decizia să avem un serviciu civilizat, să facem acest contract cu o firmă de pompe funebre tocmai pentru a oferi un serviciu decent şi ecumenic. Am avut 10 decese în doar două zile. Am avut cazuri şi avem cazuri în care membrii familiei sunt în izolare la domiciliu şi atunci trebuie să avem grijă de aceste corpuri până rudele ies din izolare şi pot face serviciul mortuar", a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, potrivit News.ro .

Zona în care a fost parcat camionul frigorific, unde rudele pacienţilor decedaţi sunt chemate pentru identificare, este în permanenţă păzită, iar accesul este restricţionat. Firma de pompe funebre se ocupă atât de transportul, cât şi de depozitarea trupurilor în containerul frigo, iar contractul acoperă cheltuielile pentru 150 de posibili pacienţi decedaţi, infectaţi cu noul coronavirus.

În Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistate 329 de noi cazuri de COVID-19 și au fost înregistrate 13 decese. De la debutul pandemiei de coronavirus, în Timiş au fost 338 de decese.


6174 de afisaridin greseala
eyesopen [utilizator], Marţi, 17 noiembrie 2020, 23:10
+4/6
in articol s-a strecurat si informatia corecta, aia care contrazice narativul panicard: morgile sunt pline nu din cauza numarului de decese "covid" (ghilimelele nu sunt intamplatoare), ci pentru ca familiile nu-si pot ridica mortii decat dupa o saptamana - doua, cand se indura careva de la dsp sa raspunda la telefon ca sa le spuna ca pot iesi din carantina.
Tragic
JoeTheDow [utilizator], Marţi, 17 noiembrie 2020, 20:20
+2/14
Insa parca aveau un doctor care tot facea miracole si era frecvent pe acest site. Probabil e ocupat sa mai faca niste bani cu niste contracte, dar dupa ce termina ...

Imi pare rau pentru familiile afectate. Sa speram ca nu devine mai rau.
inca 1 comentariu comenteaza