VIDEO Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: 10 morți , alte 7 persoane în stare critică. Medicul rănit grav în timp ce încerca să salveze pacienții va fi dus la un spital din Belgia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

VIDEO Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: 10 morți , alte 7 persoane în stare critică. Medicul rănit grav în timp ce încerca să salveze pacienții va fi dus la un spital din Belgia

de V.M. Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 19:44
- a A+
Imagine
Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi cu Covid-19. Zece pacienți au murit, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, sunt în stare critică. Șase răniți au fost transferați la Iași, în timp ce medicul - care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce a încercat să salveze pacienți - a fost adus la București, iar duminică va fi transferat la un spital din Belgia.
__________


UPDATE 22.20 Primele imagini din salonul ATI Piatra Neamț, devastat de flăcări

UPDATE 22.00 Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, a ajuns la Piatra Neamț acum. În această noapte va merge și la Iași, unde vor fi transferați răniții


UPDATE 21.43 Medicul rănit în incendiu va fi transferat la Spitalul Floreasca din București, cu un avion militar

"S-a aruncat în flăcări pentru a-i salva" - spune managerul Spitalului din Piatra Neamț
UPDATE 21.25 Medicul de gardă, care a suferit arsuri grave, va fi transferat la Spitalul Floreasca din Capitală

UPDATE 21.10 Nelu Tataru, la Antena 3: "Sunt și alte cadre medicale care au suferit arsuri, nu doar medicul de gardă. Eu sunt în drum spre Piatra Neamț. De la Piatra Neamț merg la Iași".

UPDATE 20.58 Bilanț victime:
  • 10 persoane decedate,
  • 7 în stare critică, printre care și medicul de gardă.
Persoanele rănite urmează să fie transportate la Iaşi

Potrivit coordonatorului UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, şapte persoane care au fost afectate de incendiul izbucnit la Spitalul Judeţean Neamţ vor fi transferate la două spitale din Iaşi. Conform acesteia, spre spitalul din Piatra Neamţ au plecat două autospeciale transport victime multiple şi două autospeciale de terapie intensivă. În pregătire se mai află o autospecială de terapie intensivă mobilă şi una de transport victime multiple.

"Aducem deocamdată şapte pacienţi, din care unul care a suferit arsuri şi şase care au Covid-19", a informat Diana Cimpoeşu, citată de Agerpres.

UPDATE 20.35 Numărul deceselor a ajuns la zece

"Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

UPDATE 20.22 Ministrul Nelu Tătaru a oferit detalii într-o intervenție la postul Digi24: Opt morți / Cauza incendiului - posibil scurtcircuit
  • "Un incendiu într-un salon ATI, salon cu pacienți infectați SARS-CoV-2, intubați. În urma acestui incendiu, avem și opt decese.
  • Medicul de gardă din secția de Terapie Intensivă are arsuri - după ultima evaluare făcută de medicul plastician - pe 40% din suprafața corpului, dintre care 15-20% arsuri de gradul IV pe membre.
  • Un salon alăturat evacuat, alți opt pacienți care vor fi transferați către Spitalul din Iași, iar cei doi pacienți cu arsuri, medicul și încă un pacient, vor fi transferați către secțiile de chirurgie plastică și reparatorie din Iași.
  • Cei opt pacienți din salonul alăturat nu au suferit din cauza incendiului, vor fi transferați către spitalul modular din Lețcani de la Iași.
  • Despre cauza incendiului, cei de la ISU Neamț prognozează, ca primă evaluare, un scurtcircuit."
UPDATE 20.17 Ministrul sănătății Nelu Tătaru se duce la Piatra Neamț

"Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situației. Din informațiile pe care le deținem până în prezent, un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Județean din Iași. Alți pacienți cu Covid-19 vor fi transferați la Lețcani", au informat reprezentanții Ministerului Sănătății.

UPDATE 20.10 Directorul Spitalului din Piatra Neamț: Un pacient și medicul de gardă care a încercat să îl salveze, în stare critică

"Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (...) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins", a spus directorul SJU Piatra Neamț, Lucian Micu, pentru Mediafax.

UPDATE 20.00 Potrivit presei locale, care citează un comunicat al conducerii Spitalului, este vorba despre 16 pacienți din două saloane afectați, șapte decedați și un al optulea în stare critică:

"Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment, șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale".

Conform zch.ro , medicul de gardă de la ATI, dr. Cătălin Denciu, a încercat să evacueze pacienți și are arsuri de 80% pe suprafața corpului.

UPDATE 19.50 Potrivit ISU Neamț, incendiul s-a soldat cu cel puțin șapte decese, iar alte două persoane sunt în stare foarte gravă.

UPDATE 19.46 Șapte persoane decedate. Se pare că toți erau pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa, a declarat pentru Mediafax că până în acest moment, șapte persoane sunt decedate, dintre pacienții surprinși de incendiu în Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

"Șapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate și alte secții. Se pare că erau persoane cu Covid-19", a spus Popa.Incendiul a izbucnit la Secția ATI Covid a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Din primele informații, sunt cel puțin opt persoane internate în prezent pe secția ATI.

"Incendiul este în procedură de evaluare și lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamț (...) Nu se poate intra acolo sus", a declarat pentru Mediafax prefectul județului Neamț, George Lazăr.

La locul incendiului se deplasează 23 de subofițeri cu mai multe autoutilitare.81813 afisarispitale VECHI ca noi construim biserici
Gryphus [utilizator], Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 20:59
+35/47
in Bucuresti un teren URIAS din centru, asa zisa zona Casa Radio sta in paragina in timp ce Primaria vrea spital in PIPERA la marginea orasului

in loc sa fac un spital mare in centru pe terenul ala ei il tin in mizerie de 30 de ani
cat o sa-i mai rabdati pe criminalii din sanatate?
carmen_i [utilizator], Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 19:58
+30/30
Managerii, sefii de sectie si directorii medicali sunt de multe ori niste corupti numiti politic si care duc de rapa spitalele pe care le conduc.
Uneori se intampla si deazstre precum cel de la materinitatea Giulesti sau de la Colectiv.

Cat o sa mai rabdati putorile parazite care infesteaza sistemul sanitar? Cat o sa mai tolerati indulgenta
Ministerului Sanatatii fata de corupti? Lasa ca va face justitia dreptate asa cum a facut la Colectiv, HexiPharma si alte cazuri celebre.
inca 123 de comentarii comenteaza