O „listă a rușinii” pentru parlamentarii care nu au niciun fel de realizări în mandatul lor este propunerea lui Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), candidat pentru Senatul României. Scopul este dezvoltarea responsabilității și a moralității clasei politice, iar oamenii care votează ar ști astfel dacă un asemenea reprezentant îi poate servi interesele.

Daniel IonașcuFoto: PeBloguri

„Factorii politici ar trebui să aibă o lege să răspundă pentru gestiunea banului public (…) Un parlamentar care merge în Parlament și nu face nimic nu ar trebui să ia bani de la stat. Nu trebuie plătit un incompetent sau un om care nu își face treaba. Vreau să inițiez o listă a rușinii naționale, unde să fie trecut acest parlamentar care nu a făcut nimic. Să se știe dacă mai candidează el sau ai lui, că nu a făcut nimic și să nu acceadă într-o funcție pe promisiuni mincinoase”, a declarat Daniel Ionașcu în platoul TVR.

O astfel de listă a fost inspirată de Japonia, acolo unde cei care nu respectă regulile sunt supuși oprobriului public.

„Noi trebuie să dezvoltăm latura morală, nu sancțiunile pecuniare. Avem nevoie de educație consistentă, nu de vorbe”, a transmis Daniel Ionașcu la TVR.

Citește mai mult pe site-ul PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă opinia HotNews.ro/ Articol susținut de PeBloguri