Biden, președinte SUA. Omenește vorbind​ s-a hrănit din "descompunerea" colosului Trump - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209duminică 28 feb 2021
Ce cere Piața

Biden, președinte SUA. Omenește vorbind​ s-a hrănit din "descompunerea" colosului Trump

de Eugen Istodor Duminică, 8 noiembrie 2020, 8:49
- a A+
Imagine
Între Moțăței din RO și Statele Unite din America nu-i nicio diferență. Biden este lovit de vârsta lui. Și râdem când îl vedem mișcându-se în reluare sau chemându-și morții pe scenă. Memorabilă scenă de campanie electorală în Philadelphia, într-o zi de marți. Dar Biden "a luat putere" din gigantul Trump. Trumpul s-a descompus. Retorica lui goală privind marea Americă a făcut America tăieței. Trumpul s-a dus cu pluta într-o bulă care n-a acceptat nicio realitate. Lumea reală, cu COVID și George Floyd în ea era fake, totul era Adevăr paralel. Și a trăit Trump fericit în bula lui. Jurnaliștii i-au bătut obrazul, Congresul i-a respins aiurelile. A pus peste tot oameni fideli ca să-i spună: ești deștept și mumos, Bubico! Dar lumea reală, COVID-ul l-a făcut franjuri. Au murit milioane lângă Trump. Trump a continuat în bula lui: e un fake, un adevăr paralel. Dă-l în mă-sa de COVID! Cinic și-a devorat/"omorât" alegătorii cu ignoranța lui.


Recunosc, mă doare-n cot de programe politice. De altfel, pe vremea asta ideologiile s-au dus naibii. Lecția adevărată a alegerilor și nu doar în SUA, uite și-n România noastră, este cea a emoției. Groaznica, tiranica emoție colectivă. Aici între Moțăței din RO și Statele Unite din America nu-i nicio diferență.

Ori Trump știe ca nimeni altul să vireze emoțiile, să se joace cu ele.

Doar că lui n-are nimeni curajul să-i spună: nu-i cazul, bre, să abuzezi. Asta e eroarea trumpului. Nimeni din jur n-are curaj să-i urle: băi, trampilă, gata! Te-ai înfrânt singur. Te-ai jucat prost cu stările oamenilor. Iar în Coronavirus orice om are nevoie de mâncare, stabilitate, calm, echilibru. Tu te-ai scălămbăit. N-ai știut de COVID și nici nu ți-a păsat. Iar când te-a lovit COVID-ul iar ai făcut pe deșteptul. Omule, în pantomima ta de circar, ți-ai omorât oamenii. Ți-ai omorât, dece nu, alegătorii.

ATENȚIE trumpilor care citesc articolul: "Omorât" este Simbolic folosit cuvântul "omorât".

Și a mai fost un moment în care Trumpul a dat-o cu oiștea-n gard, visând la America lui mare.
Lovitura i-au dat-o nu mexicanii care îi săreau gardul tâmp construit în deșert. Nu. Lovitura și-a luat-o de la băieții lui americani, odată cu uciderea lui George Floyd. Și atunci i-a plăcut să facă pe nebunu'. N-a-nțeles nimic din ce-a fost. Și erau vreo opt minute VIDEO în care un polițist stă cu genunchiul pe gâtul unui om. 8 minute, frate! În care George urlă: nu pot respira! nu pot respira!

Te uiți la video și zici: nu, nu, așa ceva nu admit. Trump a ținut-o înainte cu lumea lui paralelă. America s-a umplut de proteste. Rebeli cu sau fără cauză au invadat-devastat lumea. Își strigau revolta. Trump a rămas la caviarul și golful lui.

Deci, nu-i ideologia de vină că-i Biden președinte. Ci emoția.
Lui Trump îi place să producă emoții, nu să simtă. Să dea crose de golf peste ochi, nu să primească. Să câștige, nu să piardă. Cam asta face banu' mult și bula în care să-ți iei slugi să te servească cu whisky și iluzii.

Delirul lui Trump de acum cu justiția care va pune ordine în alegeri, este delirul oricărui băiat cu nasul pe sus, care nu-și înțelege limitele. Păi, nu toți suntem ca Trump? Cu nasul în bulicica noastră virtuală? Nu zicem zilnic: cred în ce-mi spun ai mei, doar ai mei "prieteni, mai proști ca mine?

Ori, pentru bulangii care suntem și Trump care-și trăiește delirul în ochii lumii este o vorbă românească adevărată. Dacă trei oameni îți spun că ești afumat e cazul să te culci.

Du-te, frate, la culcare. Showul s-a încheiat.
Showul ăsta zic îl trăim virtual zilnic. Show pe care l-am trăit și noi, românii, cu băiatul din Teleorman, Dragnea. Și el ne-a dăruit un Stat Paralel, un Adevăr Paralel. O Românie Great jefuită.

Și mă repet ca la alegerea lui Nicușor Dan. Chiar dacă Nicușor, Biden și Harris nu fac mare brânză în fruntea lumilor. Tot contează pentru noi oamenii. Ca să-l citez pe săracul George Floyd. Mai respirăm și noi. Ne relaxăm. Ne ies destule bube-n cap de la lockdownul COVID.


21637 de afisariDe neinteles, cum a putut un om instabil emotiona
Dilematic [utilizator], Duminică, 8 noiembrie 2020, 12:30
+16/46
egolatru, mincinos si ahtiat dupa putere, precum Donald Trump, sa devina preseintele Statelor Unite ?
E foarte greu de priceput, cum inca atatia oameni au dificultati in a-i condamna purtarea, inclusiv avand in vedere minciunile debitate in privinta epidemiei de coronavirus !
Si daca pentru oamenii simpli exista unele scuze, e un spectacol infricosator sa constati treptata coruptie politica a unor institutii si a celor care le conduc, inclusiv a liderilor partidului republican, in asemenea masura incat nu mai opuneau rezistenta demersurlor sfidatoare ale unui presedinte cu ambitii de dictator nici macar ascunse !

Iar undele de soc ale acestei veritabile crize ale democratiei americane vor radia in intreaga lume, si asa confruntata cu destule regimuri autoritare care acum profita de pe urma pandemiei si a fragilizarii democratiilor liberale.
COVID
Not me [anonim], Duminică, 8 noiembrie 2020, 13:28
+15/35
Uita-te la Coreea de Sud sau Japonia la nr. de cazuri si apoi poti sa vorbesti de facut mai mult.In legatura cu masca, toate articolele stiintifice spun ca functioneaza (toti medicii epidemiologi la nivel mondial sustin purtarea mastii)(insasi doctorul Fauci i-a spus de multe ori sa poarte masca lui Trump). Mai bine lasam doctorii sa impuna masuri si sa nu ne dam cu parerea pe domenii pe care nu le cunoastem.
inca 34 de comentarii comenteaza