Între Moțăței din RO și Statele Unite din America nu-i nicio diferență. Biden este lovit de vârsta lui. Și râdem când îl vedem mișcându-se în reluare sau chemându-și morții pe scenă. Memorabilă scenă de campanie electorală în Philadelphia, într-o zi de marți. Dar Biden "a luat putere" din gigantul Trump. Trumpul s-a descompus. Retorica lui goală privind marea Americă a făcut America tăieței. Trumpul s-a dus cu pluta într-o bulă care n-a acceptat nicio realitate. Lumea reală, cu COVID și George Floyd în ea era fake, totul era Adevăr paralel. Și a trăit Trump fericit în bula lui. Jurnaliștii i-au bătut obrazul, Congresul i-a respins aiurelile. A pus peste tot oameni fideli ca să-i spună: ești deștept și mumos, Bubico! Dar lumea reală, COVID-ul l-a făcut franjuri. Au murit milioane lângă Trump. Trump a continuat în bula lui: e un fake, un adevăr paralel. Dă-l în mă-sa de COVID! Cinic și-a devorat/"omorât" alegătorii cu ignoranța lui.

Joe Biden (sursa foto: facebook, Joe Biden)Foto: Hotnews

Recunosc, mă doare-n cot de programe politice. De altfel, pe vremea asta ideologiile s-au dus naibii. Lecția adevărată a alegerilor și nu doar în SUA, uite și-n România noastră, este cea a emoției. Groaznica, tiranica emoție colectivă. Aici între Moțăței din RO și Statele Unite din America nu-i nicio diferență.

Ori Trump știe ca nimeni altul să vireze emoțiile, să se joace cu ele.

Doar că lui n-are nimeni curajul să-i spună: nu-i cazul, bre, să abuzezi. Asta e eroarea trumpului. Nimeni din jur n-are curaj să-i urle: băi, trampilă, gata! Te-ai înfrânt singur. Te-ai jucat prost cu stările oamenilor. Iar în Coronavirus orice om are nevoie de mâncare, stabilitate, calm, echilibru. Tu te-ai scălămbăit. N-ai știut de COVID și nici nu ți-a păsat. Iar când te-a lovit COVID-ul iar ai făcut pe deșteptul. Omule, în pantomima ta de circar, ți-ai omorât oamenii. Ți-ai omorât, dece nu, alegătorii.

ATENȚIE trumpilor care citesc articolul: "Omorât" este Simbolic folosit cuvântul "omorât".

Și a mai fost un moment în care Trumpul a dat-o cu oiștea-n gard, visând la America lui mare.

Lovitura i-au dat-o nu mexicanii care îi săreau gardul tâmp construit în deșert. Nu. Lovitura și-a luat-o de la băieții lui americani, odată cu uciderea lui George Floyd. Și atunci i-a plăcut să facă pe nebunu'. N-a-nțeles nimic din ce-a fost. Și erau vreo opt minute VIDEO în care un polițist stă cu genunchiul pe gâtul unui om. 8 minute, frate! În care George urlă: nu pot respira! nu pot respira!

Te uiți la video și zici: nu, nu, așa ceva nu admit. Trump a ținut-o înainte cu lumea lui paralelă. America s-a umplut de proteste. Rebeli cu sau fără cauză au invadat-devastat lumea. Își strigau revolta. Trump a rămas la caviarul și golful lui.

Deci, nu-i ideologia de vină că-i Biden președinte. Ci emoția.

Lui Trump îi place să producă emoții, nu să simtă. Să dea crose de golf peste ochi, nu să primească. Să câștige, nu să piardă. Cam asta face banu' mult și bula în care să-ți iei slugi să te servească cu whisky și iluzii.

Delirul lui Trump de acum cu justiția care va pune ordine în alegeri, este delirul oricărui băiat cu nasul pe sus, care nu-și înțelege limitele. Păi, nu toți suntem ca Trump? Cu nasul în bulicica noastră virtuală? Nu zicem zilnic: cred în ce-mi spun ai mei, doar ai mei "prieteni, mai proști ca mine?

Ori, pentru bulangii care suntem și Trump care-și trăiește delirul în ochii lumii este o vorbă românească adevărată. Dacă trei oameni îți spun că ești afumat e cazul să te culci.

Du-te, frate, la culcare. Showul s-a încheiat.

Showul ăsta zic îl trăim virtual zilnic. Show pe care l-am trăit și noi, românii, cu băiatul din Teleorman, Dragnea. Și el ne-a dăruit un Stat Paralel, un Adevăr Paralel. O Românie Great jefuită.

Și mă repet ca la alegerea lui Nicușor Dan. Chiar dacă Nicușor, Biden și Harris nu fac mare brânză în fruntea lumilor. Tot contează pentru noi oamenii. Ca să-l citez pe săracul George Floyd. Mai respirăm și noi. Ne relaxăm. Ne ies destule bube-n cap de la lockdownul COVID.