Tătaru: Miercuri avem finalizată platforma digitală Corona-Forms - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0980vineri 27 nov 2020

Tătaru: Miercuri avem finalizată platforma digitală Corona-Forms

de I.B. Luni, 2 noiembrie 2020, 21:45
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni seara, la B1 TV, că platforma digitală Corona-Forms va deveni funcțională de miercuri și că aceasta a fost testată deja în mai multe județe, potrivit Mediafax.

"Miercuri avem finalizată acea platformă digitală, Corona-forms, pe care Ministerul Sănătății cu STS-ul au dezvoltat-o, și în momentul în care un rezultat vine de la un laborator el ajunge în același timp atât la pacient, în mesaj sau apare și în format electronic, apare la DSP, din datele pacientului apare la medicul de familie și la Casele de asigurări de sănătate. Este anunțat, se ia legătura cu medicul de familie, rămâne în izolare și monitorizare. În contextul în care avem un rezultat pozitiv și este asimptomatic rămâne în legătură cu medicul de familie. Apariția unor simptome înseamnă reevaluarea, solicitarea unui transport, de obicei Departamentul pentru Situații de Urgență face acest transport, iar la spitalele care sunt dedicate se merge pe programare și se face o evaluare. La spital, dacă evaluarea nu confirmă modificări radiologice se decide continuarea la nivel de domiciliu, în continuare se face monitorizarea cu un tratament de specialitate. La fel, DSP-ul este cel care tot în această platformă va da acele decizii de concediu medical, pe care îl va acorda medicul de familie în monitorizarea de până la 14 zile. În condițiile în care cel care primește testul este negativ, la fel ajunge la medicul de familie care va decide câte zile stă în concediu în funcție de infecția respiratorie pe care a acuzat-o la un moment dat", a spus Nelu Tătaru la postul B1Tv.


Acesta susține că platforma a fost testată deja.

"În momentul în care un pacient face un test are obligația să rămână la domiciliu până la rezultatul testului, este obligația lui. În acest moment, noi avem terminate studiile pilot la nivelul câtorva DSP-uri din țară, să vedem dacă sistemul rezistă, rezistă, iar miercuri vom fi gata cu acest sistem în toată țara. Până la sfârșitul săptămânii suntem gata și cu introducerea în această platformă a anchetelor epidemiologice. În baza acestor anchete, avem și carantinarea și izolarea celorlalte persoane", a mai spus ministrul Sănătății.6666 de afisariSigur ca da ...
2020NewG [utilizator], Luni, 2 noiembrie 2020, 22:10
+5/9
"În momentul în care un pacient face un test are obligația să rămână la domiciliu până la rezultatul testului, este obligația lui."

Pana cand? Intreb pentru un prieten ca eu, impreuna cu sotia si bebelusul, am fost testati, si am tot asteptat rezultatele, am si sunat, am dat si email-uri ... ma rog, inca le asteptam (NOT) ...

Am stat in casa 14 zile si la alte cateva zile ne-am testat pentru anticorpi in privat, a reiesit ca am trecut recent prin boala.

Daca ne luam dupa logica dnului Tataru, ar trebui sa stam inca in casa, ca deh, rezultatul n-a venit la mai bine de 40 zile de la testare ...
>>>>
GemstonePig [utilizator], Luni, 2 noiembrie 2020, 23:09
+5/13
Deci in Noiembrie 2020 la 7 luni!!! dupa inceperea pandemiei aveti o aplicatie sa tineti ordine in intrari iesiri bolnavi etc. Pana acum erau pe papirus pe servetele pe postit-uri ,cum se tinea evidenta?!!
inca 6 comentarii comenteaza