Suedia a raportat miercuri cel mai mare număr de infecții cu coronavirusul înregistrate în 24 de ore de la izbucnirea pandemiei în țara scandinavă, transmite Reuters.

Protest impotriva strategiei suedezeFoto: Lora Grigorova / Alamy / Profimedia Images

Agenția de Sănătate Publică suedeză a anunțat 1.980 de noi contagieri cu SARS-CoV-2, un număr record după cel de 1.870 de infecții raportat în 23 octombrie.

Autoritățile suedeze au raportat și 9 fatalități cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața în această țară din cauza coronavirusului ajungând la 5.927.

Suedia, singura țară care nu a implementat restricții stricte pentru a combate pandemia are o rată a deceselor pe cap de locuitor mult mai mare decât vecinii din nord, dar mai mică decât cea a unor țări europene precum Spania și Marea Britanie.

Săptămâna trecută guvernul suedez a anunțat că nu le mai recomandă vârstnicilor să se autoizoleze, măsura fiind anunțată cu o zi înainte de înregistrarea anteriorului record de 1.870 de contagieri.

Executivul condus de premierul Stefan Lofven a motivat acest lucru cu rata mai scăzută a infectărilor și cu impactul izolării asupra sănătății mentale.

Citește și: