Novak Djokovic se află la o singură victorie de recordul deţinut de americanul Pete Sampras, care a terminat sezonul ca număr unu mondial de şase ori, după ce sârbul l-a învins pe conaţionalul său Filip Krajinovic cu 7-6 (8/6), 6-3, marţi, în primul tur la Viena.

Novak DjokovicFoto: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Djokovic are nevoie de o victorie în optimi, contra croatului Borna Coric, pentru a fi sigur că va încheia anul pe primul loc al clasamentului mondial pentru a şasea oară, egalând recordul care îi aparţine idolului său din tinereţe.

Djokovic (33 ani) a încheiat anul pe primul loc în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Spaniolul Rafael Nadal şi elveţianul Roger Federer au reuşit acest lucru de cinci ori fiecare.

Novak Djokovic, câştigător a 17 titluri de Grand Slam, ţinteşte şi recordul deţinut de Federer de număr de săptămâni petrecute pe primul loc mondial, 310. Sârbul a început luni a 292-a săptămână a sa în vârful ierarhiei mondiale, informează Agerpres.

Nick Kyrgios știe cu exactitate cine este cel mai mare jucător din istorie - Marele campion pe care nu-l ia în considerare