Municipiul Braşov a depăşit luni pragul de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că trece sub scenariul roşu.

Brasovul vazut de pe TampaFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Luni dimineaţă, brașovenii au primit un mesaj RO-Alert prin care au fost anunțați că municipiul Brașov a ajuns la o incindenţă de 3,03 cazuri la 1000 de locuitori, scrie brasovmetropolitan.ro.

"Atenție! În municipiul Brașov nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID 19) este ridicat – peste 3 la o mie de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă”, este msajul Ro-Alert.

În scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ îşi vor suspenda activitatea fizică şi vor trece online. De asemenea, toate evenimentele publice vor fi suspendate, vor fi închise sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, restaurantele, cafenelele.

În prezent, şapte localităţi din judeţul Braşov au o incidenţă mai mare de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori.

Este vorba despre Sânpetru – 3,96, Părău – 3,90, Şinca Nouă – 3,56, Ghimbav – 3,31, Hărman – 3,22, Cristian – 3 – 10 şi Braşov – 3.03.