Claudiu Năsui: Pensiile speciale ne-au costat peste 3 miliarde de lei în plină pandemie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013marţi 24 nov 2020

Claudiu Năsui: Pensiile speciale ne-au costat peste 3 miliarde de lei în plină pandemie

de S.J. Luni, 26 octombrie 2020, 11:45
- a A+
Imagine
Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale în doar 4 luni, potrivit unui calcul făcut de deputatul USR Claudiu Năsui.


Deputatul USR vorbește despre o "mare risipă de bani" apărută în condițiile în care "clasa politică își acordă noi privilegii", iar Curtea Constituțională întârzie să prezinte o decizie privind impozitarea pensiilor speciale.

"Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiați de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni așteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că așteptăm un răspuns de la cei care ei înșiși beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple", a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Deputatul USR a calculat și a aflat că în perioada iunie-septembrie statul a cheltuit pentru pensiile speciale 3,36 miliarde de lei.

"Ce înseamnă asta pentru români? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi așteptăm răspunsul CCR", a precizat Năsui.

Legea privind impozitarea pensiilor speciale a fost contestată la Curtea Constituțională a României de către Avocatul Poporului .Citește și:


5824 de afisariVotez USR+ ca sa scap de penali si de pensii speci
UnOarecare [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 12:17
+19/27
ale!
Probabil 10 %
un domn [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 12:14
+15/19
Au fost platite NUMAI la CCR
inca 20 de comentarii comenteaza