Pasagere au fost supuse forțat la ample examinări corporale după descoperirea unui nou-născut prematur abandonat în toaletele aeroportului din Doha, capitala Qatarului, potrivit unor informații depresă confirmate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeile, al căror număr nu a fost specificat, au fost debarcate din avioane și duse la ambulanțe unde au fost supuse examinărilor pentru a afla dacă au născut recent.

„(Funcționarii) forțau femeile să treacă prin examene corporale în principal teste forțate Papanicolau”, a declarat duminică pentru AFP o sursă din Doha, care a fost informată despre o investigație internă cu privire la incident.

Faptele, raportate de postul de televiziune australian Seven News, au avut loc pe 2 octombrie și au fost dezvăluite de pasagerii australieni.

Copilul era mort când a fost descoperit, a spus Seven News, fapt care nu a fost confirmat de sursele din Doha.

Din cauza incidentului, unul dintre zboruri, QR908 al Qatar Airways către Sydney a întârziat cu patru ore, potrivit site-ului de monitorizare Flight Radar 24.

Femeile din alte țări și din alte zboruri au fost supuse unor examinări similare, dar amploarea incidentului nu este încă cunoscută.

Ministerul australian pentru afaceri externe și comerț a declarat pentru Seven News că „a comunicat oficial autorităților” din Qatar „îngrijorările sale serioase cu privire la incident”.

El a adăugat că „a primit asigurări că informații detaliate și transparente despre eveniment vor fi furnizate în curând” de Qatar.

O anchetă este în curs de desfășurare în Qatar, potrivit Seven News.

Qatarul practică legea islamică care pedepsește sever femeile care rămân însărcinate în afara căsătoriei.

Compania Qatar Airways nu a comentat duminică, solicitată să facă acest lucru.