Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, cu ocazia Zilei Armatei, că trăim vremuri excepționale în care militarii sunt angajați într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut și foarte dificil de combătut, noul coronavirus. ”Implicarea Armatei României în acest efort național, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară”, a spus șeful statului.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

”Trăim (...) vremuri care ne obligă să privim Armata și dintr-o altă perspectivă, anume aceea în care militarii săi sunt angajați într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut și foarte dificil de combătut, noul coronavirus. Implicarea Armatei României în acest efort național, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară. Personalul de specialitate și cele mai adecvate mijloace de care Armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea și salvarea vieților cetățenilor și la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii acestei boli. Salut eforturile medicilor militari și devotamentul lor total încă de la primele semne ale apariției virusului în țara noastră”, a spus Iohannis, la ceremonia care a avut loc duminică în Parcul Carol din Capitală.

Iohannis a mai spus că apreciază implicarea personalului militar și civil din armată, care a avut ”misiuni specifice” în perioada instituirii stării de urgență și, ulterior, a declarării stării de alertă.

”Armata României este pregătită nu numai să apere populația și teritoriul împotriva oricărei agresiuni externe, dar și să sprijine autoritățile centrale și locale în situații de criză”, a mai spus el.