UE sancționează șeful serviciului militar rusesc, temutul GRU, pentru atacul cibernetic împotriva Bundestagului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0980marţi 24 nov 2020

UE sancționează șeful serviciului militar rusesc, temutul GRU, pentru atacul cibernetic împotriva Bundestagului

de R.M. Joi, 22 octombrie 2020, 21:01
- a A+
Imagine
Uniunea Europeană a anunțat joi că a impus sancțiuni asupra șefului serviciului secret al armatei Rusiei, temutul GRU, pentru implicarea în atacul cibernetic împotriva parlamentului german (Bundestag) în primăvara lui 2015, scrie AFP.


Consiliul european a precizat că au fost decise interdicția de a intra pe teritoriul UE și înghețarea averilor pentru șeful GRU, Igor Kostyukov, precum și pentru unul dintre ofițerii săi, Dimitri Badin.

Sancțiunile privind înghețarea averilor vizează și așa-numitul "85th Main Centre" sau "Centre 85", unitatea GRU care a derulat atacul. Cunoscută și ca GRU Special Services division, entitatea acționează, potrivit Monitorului Oficial al UE, și sub numele “APT28", “Fancy Bear", “Sofacy Group", “Pawn Storm" și “Strontium".

Atacul cibernetic asupra Bundestagului din aprilie și mai 2015 a perturbat funcționarea instituției timp de mai multe zile. Au fost furate date și mai multe conturi de mail ale mai multor deputați, printre care și cancelarul Angela Merkel, sau fost afectate.

Este doar pentru a doua oară când UE folosește arma sancțiunilor împotriva atacurilor cibernetice, după o primă decizie din iulie care a vizat entități rusești și chineze. În total, această listă de sancțiuni include acum opt persoane și patru entități.


2591 de afisariKakaya prablema, starshina Новый Взгляд?
Kwisatz Haderach [utilizator], Joi, 22 octombrie 2020, 22:26
+4/4
S-a luat UE de șeful matale?
Asa e bine! Sa-i interzica accesul in Ioropa!
newlook [utilizator], Joi, 22 octombrie 2020, 21:51
0/4
"UE sancționează șeful serviciului militar rusesc, temutul GRU..."

==================================

Asa e bine! Sa-i interzica accesul in Ioropa!
inca 1 comentariu comenteaza