Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că a intervenit personal la sfârșitul lunii august pentru a permite evacuarea adversarului Alexeï Navalny în Germania după otrăvirea acestuia, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un forum de discuții, Putin a spus că „a cerut imediat” procurorului general rus să permită oponentului său politic să părăsească Rusia pentru tratament de urgență la Berlin, în ciuda „restricțiilor” judiciare care l-au împiedicat pe Navalny să părăsească țara.

Uniunea Europeană a decis joi impunerea de sancțiuni pentru șase persoaneși o entitate despre care se crede că a fost implicată în otrăvirea lui Alexei Navalnîi, opozantul președintelui rus Vladimir Putin. Persoanele sancționate sunt înalți demnitari ruși, printre ei figurând și un ministru adjunct și un șef adjunct din stafful președintelui Vladimir Putin.

Andrei Yarin, șeful departamentului politic al președinției, Sergei Kiriyenko, prim-adjunctul cancelariei lui Vladimir Putin, Sergei Menyaylo, trimisul special al lui Putin în Serbia, Alexander Bortnikov, directorul serviciului federal de securitate al Rusiei și doi adjuncți ai ministerului apărării sunt vizați de sancțiuni, potrivit Reuters.