Proiect de OUG pentru angajarea a 200 de medici care au terminat rezidențiatul / Arafat: Țintim ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0980marţi 24 nov 2020

Proiect de OUG pentru angajarea a 200 de medici care au terminat rezidențiatul / Arafat: Țintim ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie

de C.P. Joi, 22 octombrie 2020, 20:35
- a A+
Imagine
Guvernul discută joi, în primă lectură, un proiect de OUG privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul, fiind de interes specialitățile ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie. Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că vor fi angajați la Spitalul Gerota al MAI, iar de acolo vor fi distribuiți fără concurs pe posturi vacante.


"Am propus acum primii 200, specialităţile care le ţintim sunt ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie. Să vedem dacă e cerere, atunci venim cu suplimentarea, ideea că-i angajăm la Spitalul Gerota al MAI şi de acolo îi distribuim prin coordonarea pe care o să o avem de la Departament. La finalizarea perioadei, care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă fără concurs. Deci asta prevede ordonanţa de urgenţă, deci acesta este modul prin care vom atrage medicii care au terminat", a spus Raed Arafat.

În ceea ce privește situaţia la ATI, Raed Arafat a spus că "numărul aproximativ care au dat examenul acum sunt vreo 130, din care numai aproximativ 70 sunt fără posturi la acest moment".


1823 de afisariangajările trebuiau făcute din vară
FFF T [utilizator], Joi, 22 octombrie 2020, 22:03
+1/1
Angajarările trebuiau făcute de mult, că de aia am fost băgați în stare de urgență la începutul pandemiei, când erau puține cazuri.

E bine și mai târziu decât niciodată, dar e păcat de viețile pierdute care poate, poate se puteau salva dacă se făcea lucrurile mai bine, din timp.
comenteaza