M-am gândit mult cum să încep acest articol și, fiindcă redacția noastră e una foarte serioasă, nu pot decât să vă rog ca 10 minute să vă prefaceți. Da, Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a scris un editorial pentru respectatul ziar israelian The Jerusalem Post unde explică Occidentului că relația cu Rusia trebuie regândită, că actualul sistem de sancțiuni este ineficient, ba chiar periculos prin faptul că izolează Rusia și sporește sentimentele anti Occidentale în rândul populației.

Viorica DancilaFoto: Hotnews

”Măsurile punitive, precum sancțiunile, au avut un impact tangibil negativ asupra economiei Rusiei. Dar, de asemenea, au favorizat sentimentul anti-occidental în rândul poporului, consolidând popularitatea regimului și provocând încercări nereușite de diversificare economică. Amintiți-vă, Rusia este o țară care a supraviețuit mai mult de 70 de ani izolată. S-ar putea să nu mai poată face acest lucru, dar guvernul și o mare parte a populației, în special cei de vârstă mijlocie și mai în vârstă, ar prefera să credem altfel. Mediile diplomatice și politice au făcut, de asemenea, puțin mai mult decât să servească drept combustibil pentru mașina de propagandă internă a Rusiei, care descrie Occidentul ca un partener nedrept. În țări precum Rusia, unde mass-media este controlată de stat, este greu să concurezi cu acest sistem de transmitere a informației.”, spune Dăncilă.

Fostul premier avertizează că nu a scris acest editorial pentru a ajuta Rusia, ci dimpotrivă și crede că Occidentul și Rusia nu pot avea relații de prietenie, dar că pot colabora.

În ceea ce privește relația Rusiei cu România, fostul premier crede că ”am fost, uneori, prieteni și alteori, dușmani” si face apoi o scurtă lecție de istorie arătând că în secolul al XVIII-lea, Rusia a ajutat la eliberarea Țării Românești și Moldovei de otomani.

Scoasă de pe listele de la parlamentare

Fostul premier Viorica Dăncilă nu se mai regăsește pe listele PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare. Dăncilă spunea în urmă cu o săptămână că prezența ei pe listele PSD pentru parlamentare va arăta că "Liviu Dragnea nu mai are nicio influență” în partid. Mai mult, ea afirma că, din închisoare, fostul lider al social-democraților trage sforile ca ea să nu fie pe liste.

Cele 10 minute de seriozitate s-au terminat :)