CFR Cluj a debutat perfect în grupele Europa League. Echipa antrenată de Dan Petrescu s-a impus la Sofia, scor 2-0, împotriva celor de la ȚSKA, într-o partidă la care accesul spectatorilor a fost permis (număr limitat). În celălalt meci din grupa A, AS Roma a învins cu 2-1 pe Young Boys, revenind de la 0-1.

Jucatorii echipei CFR ClujFoto: lpf.ro

Declarații la finalul partidei:

"ŢSKA a început foarte bine acest meci, ne-a dominat, dar am scăpat. În repriza a doua am controlat meciul şi este o victorie meritată. Cred însă că şi ei vor avea un cuvânt de spus, pentru că au o echipă bună. În primele minute ne-a surprins valoarea adversarului, pentru că în România nu avem aşa adversari. Şi fanii i-au împins de la spate, i-au împins în faţă. Nu e corect ca ei să aibă fani şi noi nu, dar asta e situaţia, bine că am câştigat.

N-am schimbat nimic la pauză, le-am spus doar că trebuie să fim mai buni, să jucăm mai rapid, să facem pressing mai sus. În repriza a doua, cei din apărare au făcut un meci perfect şi le-au dat curaj celor din atac. E o victorie mare. Nici mie nu mi-a plăcut Deac, el poate mai mult. Fizic nu cred că a fost bine. El are execuţiile, execuţii care de trei ani îl fac cel mai bun jucător de la CFR. Rondon merita acest gol, el răspunde şi când intră titular, dar şi când intră ca rezervă”, a spus Petrescu la Digi Sport.

“Ştiam că va fi o presiune mare, am analizat jocurile lor. Sper din tot sufletul să revină şi la noi suporterii pe stadioane pentru că până la urmă şi de asta jucăm. Mi-aş dori să revină şi la noi. Noi plecăm de la premisa să nu luăm gol. Avem jucători de calitate în faţă şi aţi văzut, din fază fixă 1-0. Clar, Roma are prima şansă în grupă şi noi cu ŢSKA şi cu Young Boys ne luptăm pentru locul doi. Nu e pierdut nimic şi noi nu am realizat nimic cu această victorie, mai sunt cinci meciuri”, a spus Bălgrădean.

”Primele 15 minute au fost mai grele. Apoi am echilibrat meciul, ne-am apărat bine. Cum ne-am obişnuit, o fază fixă şi am câştigat meciul. Mă bucur că am luat cele trei puncte. Echipa a jucat mai bine, am făcut combinaţii. După primul gol al nostru, ei au căzut moral, noi am crescut. E important pentru noi, pentru club, pentru suporteri. Ne-ar plăcea să jucăm şi la Cluj cu fani, dar nu se poate. Ne era dor de această competiţie, de stadioane. Sperăm să se poată şi la noi. Roma a învins? Echipă cu jucători mari, e favorită să câştige grupa. Pentru noi e important că am câştigat aici, sper ca săptămâna viitoare să batem şi să facem şase puncte”, a spus Camora.

“Era important să începem bine pentru moralul nostru. Am obţinut o victorie importantă şi în acest moment trebuie să ne gândim la următorul meci, din campionat. Am avut un început mai ezitant, ei au început foarte bine, au pus presiune, au combinat mai mult, dar după minutul 20 lucrurile s-au echilibrat şi am reuşit să controlăm această partidă. Cheia succesului a fost că jucătorii au respectat foarte bine indicaţiile primite înainte de meci. Am profitat la cea mai mică greşeală a adversarului”, a spus Bilaşco.

Au evoluat echipele:

ŢSKA Sofia: Busatto – Vion, Antov, Mattheij, Mazikou – Youga, Rodrigues (Beltrame ’80) – Sinclair (Keita ’63), Sankhare (Ahmedov ’70), Yomov (Henrique ’80) – Sowe. Antrenor: Stamen Belchev.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac (Chipciu ’78), Hoban, Djokovic – Rondon (Carnat ’88), Păun (Pereira ’83), Debeljuh (Vojtus ’87). Antrenor: Dan Petrescu.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Turcia, cu Halil Umut Meler la centru, ajutat la cele două linii de Mustafa Eyisoy şi Cevdet Komurcuoglu. Arbitru de rezervă a fost Koray Gençerler.

Cele mai importante momente ale partidei dintre ȚSKA Sofia și CFR Cluj:

'74 Goool CFR! Deac ignoră dansul lui Busatto de pe linia porții, trage în dreapta acestuia și înscrie.

'72 Penalti pentru CFR! Debeljuh este faultat în careu de Youga.

AS Roma trece în avantaj în Elveția (2-1 vs Young Boys Berna). Kumbulla a înscris în minutul 74.

Roma egalează în Elveția (1-1 vs Young Boys Berna). Peres a marcat în minutul 69.

'53 Goool CFR Cluj! Deac centrează excelent și Rondon îl învinge pe Busatto cu o lovitură de cap din apropiere.

'35 Susic șutează în vinclu, însă jocul era oprit după un fault în atac al lui Djokovic.

'24 Sowe deviază la scurt cu o lovitură de cap, Bălgrădean e atent și prinde fără probleme.

'19 Păun trage de la marginea careului, mingea este deviată și CFR va avea un corner. Vinicius câștigă un duel în careu, portarul Busatto scoate de sub bară (a fost însă dictat un fault în atac).

În cealaltă partidă din grupa CFR-ului, Young Boys Berna a deschis scorul împotriva celor de la AS Roma: Nsame, în minutul 14, din penalti.

'3 ȚSKA are prima ocazie importantă. Yomov trage, însă Bălgrădean respinge bine, în lateral.

Au rămas de disputat în Grupa A din Europa League:

  • Etapa II / 29 octombrie:

CFR Cluj - Young Boys, de la 22:00

AS Roma - ȚSKA Sofia, de la 22:00

  • Etapa III / 5 noiembrie:

AS Roma - CFR Cluj, de la 19:55

Young Boys - ȚSKA Sofia, de la 22:00

  • Etapa IV / 26 noiembrie:

ȚSKA Sofia - Young Boys, de la 19:55

CFR Cluj - AS Roma, de la 22:00

  • Etapa V / 3 decembrie:

CFR Cluj - ȚSKA Sofia, de la 22:00

AS Roma - Young Boys, de la 22:00

  • Etapa VI /10 decembrie:

Young Boys - CFR Cluj, de la 19:55

ȚSKA Sofia - AS Roma, de la 19:55