​​Guvernul Orban a ajuns la Palatul Victoria pe 4 noiembrie 2019. În primele patru luni, până la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Orban a dat vina pe greaua moștenire, pe situația lăsată de guvernele PSD. La preluarea guvernării, România era pe creștere economică, aveam cea mai mică rată a șomajului, iar euro era 4,75 lei, nu ca acum,aproape 4,9 lei. Aceste cifre nu au contat, Orban a dat vina pe greaua moștenire până a venit pandemia. Apoi a dat vina pe pandemie.

Marius BudaiFoto: Hotnews

Împrumuturi pe bandă rulantă

De la preluarea guvernării și până în prezent, Orban și Cîțu au împrumutat peste 100 de miliarde de lei. Vorbim deja de împrumuturi record. În doar trei luni, statul român s-a împumutat de la populație prin programele Tezaur și Fidelis de peste 3,3 miliarde de lei. De pe piețele externe, Ministerul Finanțelor împrumută cu 1.000 de euro pe secundă. Toți acești bani dispar la fel de repede cum vin, dar nu se văd în economie. Strategia PNL este simplă și arhicunoscută, mai ales că și Băsescu a făcut la fel înaintea crizei financiare. Împrumută mult și cheltuie mult pentru a lăsa impresia că economia merge, până trec alegerile. Acesta este și motivul pentru care insistă să aibă loc alegeri parlamentare pe 6 decembrie. Dacă așteptăm până în martie, toată lumea va vedea că împăratul e gol, că Orban și Cîțu au dus România în colaps economic.

România, singurul stat UE fără un program de relansare economică

În fiecare zi, Orban și Cîțu vorbesc despre relansare ecnomică, despre programe pentru IMM-uri și pentru HoReCa. Toate aceste discursuri devin deja zgomot de fond. Realitatea tristă este că România e singurul stat din Uniunea Europeană unde guvernul nu a fost capabil să aplice un plan de relansare economică.

Pe surse, deja se știe că agențiile de rating internaționale vor retrograda România. Agențiile vor să vadă un program, o viziune, dar Guvernul PNL este incapabil să le producă. La PNL nu există specialiști, doar pile și politruci.

Citiți integral editorialul semnat de deputatul PSD Marius Budăi pe site-ul PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă opinia HotNews.ro