​​Piața de închirieri auto trece prin transformări semnificative în 2020, din cauza pandemiei COVID-19, iar una dintre ideile constructive vine de la Bavaria Mobility: abonament de mobilitate BMW, numit xChange. Practic, în baza unui abonament sau a unei forme de plată prepay un client poate schimba lunar mașinile din pachetul de mobilitate ales. Astfel, un client poate conduce într-un an mai multe modele BMW și MINI, în funcție de preferințe, sezon sau nevoi.

BMW 540i SedanFoto: BMW

„Credem că acest model de business va prinde foarte bine, mai ales în contextul actual, când clienții nu sunt neapărat deschiși la angajamente pe termen lung, cum ar fi leasing-ul operațional, din cauza situației economice incerte. Contractele au o durată mai scurtă la noi, iar clienții pot schimba mașinile pe durata contractului și pot utiliza cele mai noi modele”, a declarat Rodion Pop, director general Bavaria Mobility, pentru 0-100.ro.

Compania este parte din grupul de firme Automobile Bavaria, deținut de omul de afaceri Michael Schmidt, așa că întreg ecosistemul de servicii auto poate funcționa armonios pentru fiecare client și mașină în parte: de la ofertare, vânzare/închiriere, service, trade in și mai apoi comercializare pe piața second hand.

Bavaria Mobility este specializată în închirieri auto, mai concret închirieri BMW și închirieri MINI.

Din universul închirierilor auto, componenta de închirieri auto pe termen lung este foarte importantă în portofoliul Bavaria Mobility, însă cererea din piață pentru mai multă flexibilitate face ca noi servicii să apară, cum este Bavaria Mobility – BMW xChange, adică abonamentul de mobilitate.

Inspirat din eticheta xDrive, abonamentul xChange permite unui client să schimbe mai multe mașini pe durata unui an, în funcție de preferințe, sezon și nevoi.

În total există patru pachete: Mobility, Explorer, Premium și Exclusive. Pachetul Explorer include, spre exemplu, trei modele: BMW Seria 3, BMW X1, BMW X2.

Pentru fiecare dintre cele patru abonamente există și opțiunea „prepay”, prin intermediul căreia clienții pot achita în avans zile de închiriere (de la 30 de zile în sus) și își pot alege ziua sau zilele, plus mașina sau mașinile pe care doresc să le conducă, la un preț mult mai avantajos față de închirierile repetate pe termen scurt. Toate acestea cu o valabilitate de un an de zile.

„Cu serviciul prepay ne adresăm celor care închiriază frecvent în condiții de short-term, adică în special celor care călătoresc în interes de afaceri, expați, project manageri”, a explicat Rodion Pop, pentru 0-100.ro.

Față de serviciile de rent a car clasice, soluția BMW xChange (cu abonament sau prepay) de la Bavaria Mobility prespune flexibilitate mai mare, varietate de modele în baza unui singur cost fix, avans 0 (zero), lipsă costuri analiză dosar. Totodată, toate costurile aferente utilizării mașinii sunt incluse: mentenanță, asigurări, anvelope de iarnă (plus hotel de anvelope și înlocuire sezonieră), taxe și impozite, mașină la schimb, parcare în aeroportul Otopeni Henri Coandă (plus transfer la terminal), etc…

Poți citi acest articol - advertorial și pe 0-100.ro