VIDEO Cehia: Protest împotriva măsurilor antiepidemice, la Praga. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1185joi 22 oct 2020

VIDEO Cehia: Protest împotriva măsurilor antiepidemice, la Praga. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă

de V.M. Duminică, 18 octombrie 2020, 23:57
- a A+
Imagine
Poliţia cehă a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, duminică, împotriva unei manifestaţii violente la Praga contra măsurilor luate de guvern pentru limitarea propagării coronavirusului, relatează Agerpres .


Mai multe mii de manifestanţi, printre care suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au strâns la Praga pentru a cere demisia ministrului sănătăţii, Roman Prymula, arhitectul măsurilor restrictive.

Manifestaţia a luat o turnură violentă când poliţiştii au început să disperseze mulţimea, numărul participanţilor fiind mult mai mare decât cel autorizat pentru adunări publice.

"Participanţii au atacat poliţia fără niciun motiv", a declarat presei şeful poliţiei pragheze, Tomas Lerch, în timp ce un alt responsabil al poliţiei a acuzat "ultraşii".

"Am recurs la tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi petarde", a spus Lerch, precizând că în jur de 20 de poliţişti au fost răniţi.

Serviciile de urgenţă au indicat pe Twitter că au acordat îngrijiri unui număr de nouă persoane, iar patru răniţi au fost spitalizaţi.

Înaintea adunării, poliţia a reţinut în jur de 50 de persoane şi a confiscat artificii, bastoane telescopice, boxuri şi arme de foc.

Manifestaţia a fost organizată de asociaţia HON, dar suporterii de fotbal au reprezentat o parte importantă a mulţimii.

Ministrul sănătăţii "nu admite nicio opoziţie. Cum îndrăzneşte? Cu cine crede că vorbeşte? Nu suntem oi, suntem oameni normali", a declarat pentru AFP Vlasta Ciencialova, o demonstrantă venită la Praga din estul ţării.

Ministrul Prymula i-a criticat pe manifestanţi pentru "dispreţul faţă de munca personalului medical". "Ca rezultat, cred că vom avea sute de noi infectări", a spus el.2976 de afisariE simplu.
Alius [utilizator], Luni, 19 octombrie 2020, 4:26
+6/6
La inceput lumea a acceptat mai usor niste restrictii. Dupa 8 luni, mai greu.. Dupa un an si mai greu. Cine e de vina? Noi, oamenii. Daca vrei sa protejezi, protejezi si fara sa fii obligat prin lege. Daca nu vrei, n-o s-o faci nici cand e lege. Nu pot sa amendeze/sanctioneze mii de oameni in acelasi timp. Nu ai avut voie sa iesi cu catelul la plimbare timp de 14 zile. Cum ai fi reactionat daca ti s-ar fi spus ca nu ai voie sa iesi 6 luni?...

Si nici nu poti sta cu economia inchisa ani de zile, in speranta ca virusul trece.. Nu, n-o sa treaca. Daca te uiti la Suedia, nu poti sa nu vezi ca fara masurile luate in celalte tari au aproape aceleasi probleme, mai putin cele economice. Deci care a fost si care este rostul masurilor luate? Imediat cum numarul de infectari scade, se relaxeaza si masurile si se ajunge iarasi la multe cazuri. Ce faci, stai in carantina 1 an de zile?...
EXACT
Futurist Irefutabil [utilizator], Luni, 19 octombrie 2020, 11:33
+2/2
Eu cand am iesit cu catelul nu am infectat pe nimeni din doua motive: nu am intrat in contact cu oamenii si nici nu eram bolnav; cand s-a dat liber la masca eu am purtat respirator. Semn ca nu am nevoie de o lege ca sa imi spuna sa ma protejez, sa mentin distantarea fizica si sa adopt niste masuri de igiena.

Oamenii insa TREBUIE sa inteleaga aceste lucruri si sa le aplice cu RESPONSABILITATE nu cu LEGE. Daca incerci sa faci legi restrictive cum nu suntem in razboi acestea vor fi nule pentru ca interzic drepturi si libertati fundamentale. Cheia e asadar EDUCATIA nu forta.
inca 3 comentarii comenteaza