Arabia Saudită le permite cetăţenilor şi locuitorilor săi din interiorul regatului să facă rugăciuni zilnice la Marea Moschee din Mecca, cel mai sfânt loc pentru Islam, pentru prima dată în şapte luni, relatează Mediafax citând Al Jazeera.

Pelerinajul de la MeccaFoto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Duminică a marcat, de asemenea, începutul celei de-a doua faze a revenirii treptate a cetăţenilor şi a rezidenţilor la efectuarea Umrah, un pelerinaj islamic în oraşele sfinte din Mecca şi Medina întreprins în orice moment al anului, capacitatea maximă fiind ridicată la 75%.

La începutul acestei luni, Arabia Saudită a reluat permisiunea cetăţenilor şi a rezidenţilor să efectueze Umrah în cele mai sfinte locuri din Islam, Mecca şi Medina, după o pauză de şapte luni cauzată de coronavirus.

Odată cu începerea primei faze pe 4 octombrie, Arabia Saudită a permis ca 6.000 de cetăţeni şi rezidenţi ai regatului să efectueze Umrah zilnic, reprezentând 30% din capacitatea maximă revizuită.

Începând cu 1 noiembrie, regatul va permite vizitatorilor din anumite ţări considerate sigure să efectueze Umrah la 100% din capacitate, a raportat luna trecută agenţia de presă saudită SPA.